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February 18, 2016

Coffee Cake & White Chocolate Ganache

Coffee cake is usually dry, but this one was fluffy and slightly moist due to the secret ingredient - an egg filled with extra virgin olive oil!!! Are you surprised? So was I and afraid that the scent or taste of the olive oil could be perceived in the dough, but rest your mind because the guests won't notice a thing unless you tell them. Perfect for brunch or a rainy day tea time snack, this softly favoured coffee cake will satisfy anyone's sweet tooth, loaded with a savory and gooey white chocolate ganache [since the cake itself isn't very sweet]that's pure deliciousness.

Ingredients:
  • 1 cup sugar
  • 1 and 1/2 cups flour
  • 4 biological eggs
  • 1 cup milk
  • 2 teaspoons intense coffee
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 egg filled with extra virgin olive oil
Beat the sugar with the eggs and the virgin olive oil's filled egg [make a hole in the top of the eggshell so that the egg comes off easily and you can then fill it with the  olive oil]with the electric mixer. Then add the flour added with the baking powder. Lightly heat the milk and dissolve the coffee in it. Add it to the eggs dough, alternately with the flour starting and ending with coffee. Place in a mold greased with butter and sprinkled with flour and take to the preheated oven at 180 ° for about 35 minutes or until cooked. Once fully cooled, unmold it and lay the  white chocolate ganache all over it and sprinkled with golden sugar.



Ingredientes:
  • 1 caneca de açúcar
  • 1 e 1/2 canecas de farinha
  • 4 ovos biológicos
  • 1 chávena de leite
  • 2 colheres de chá de café intenso
  • 1 colher chá fermento
  • 1 ovo cheio de azeite

Bate-se o açúcar com os ovos e o azeite [faça um buraco no topo ca casca do ovo de forma a que o recheio saia facilmente e depois o possa encher com azeite] com a batedeira. Depois adiciona-se a farinha com o fermento. Amorna-se o leite e dissolve-se o café. Junta-se ao preparado dos ovos, alternadamente com a farinha começando e acabando com o café. Coloca-se numa forma untada com manteiga e polvilhada com farinha e leva-se ao forno pré aquecido a 180º, durante cerca de 35 minutos ou até estar cozido. Depois de totalmente arrefecido, desenforma-se e rega-se com ganache de chocolate branco e polvilha-se com açúcar dourado.

5 comments:

  1. O meu bolo de café nunca fica muito seco porque não uso café em pó, lol, uso um café acabadinho de tirar - o meu marido diz que é um desperdicio ahahah, mas farta-se de comer o bolo! Últimamente tenho feito imensos bolos com azeite - em vez de outro óleo vegetal qualquer - e se no primeiro que fiz o cheiro do azeite era mega intenso - e eu ODEIO cheiro de azeite - e o sabor na massa crua também, depois de cozinhado não se nota nada a não ser uma textura mais rica, quase cremosa. Fiquei fã á primeira e passei a usar azeite nos bolos que pedem óleo vegetal.
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. É um bolo a fazer! E acho que vai ser já amanhã! Beijinhos

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  3. It looks perfect and must taste perfect!

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  4. Uma excelente sugestão para o fim de semana!

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  5. Que delicia, não parece dificil de fazer.
    Beijos
    blogueirasara.blogspot.com.br

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