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February 10, 2016

Turkey & Vegetables Pie - Valentine's Edition

This turkey pie recipe is a snap, completely versatile and absolutely gorgeous to be served on Valentine's day with the heart pastry crust I roughly shaped, but that left my husband [who totally couldn't care less about instittutionalized love celebrations] really surprised. You'll love this comforting dish of small, super tender turkey steaks bites, veggies and a bit of gravy, wrapped in buttery pastry that you won't even need the trouble to make yourself, with the garantee of an excellent and savory result. Enjoy!

 Ingredients:
  •  2 sheets puff pastry
  •  5 turkey steaks
  •  1 can mushrooms
  •  1 can of corn
  •  1 can of tomato in pieces
  •  125gr peas 
  •  chili to taste
  •  salt to taste
  •  1 onion
  •  2 garlic cloves
  •  extra virgin olive oil to taste
  •  1 glass of white wine
  •  1 egg + 1 tablespoon of milk for brushing

Take the onion and minced garlic to sauté in olive oi in
a frying pan. Add the tomatoes and let it cook. In the meanwhile, add the meat and season with salt and chili to taste. Add the remaining vegetables and mix them well with a wooden spoon. Add the white wine, cover with glass cover to be able to go control it and cook very well over medium heat, about 40m until the sauce starts to evaporate. Stir occasionally. Once cooked, uncover and let cool. Meanwhile, cut the pastry into the desired format, I've chosen this heart-shaped one, place a puff pastry sheet on a tray [I've used the parchment paper that bought puff pastry  usually brings  and prick it with a fork]. Then, spread the prepared meat and vegetables on top and place another sheet on top.Unite around the edge with the tines of a fork, brush with egg mixture and milk and give some cuts vertically to allow it tobake well. Bake in preheated oven at 200 ° until golden brown.

Ingredientes:
  • 2 folhas massa folhada
  • 5 bifinhos de perú
  • 1 lata cogumelos
  • 1 lata de milho
  • 1 lata de tomate aos pedaços
  • 125gr ervilhas
  •  malaguetas a gosto
  • sal a gosto
  • 1 cebola
  • 2 dents de alho
  • azeite virgem extra a gosto
  • 1 copo de vinho branco
  • 1 ovo + 1 colher de sopa de leite para pincelar
Numa sertã levar a cebola e o alho picados a refogar em azeite. Juntar o tomate e deixar apurar. Juntar entretanto a carne e temperar com sal e malaguetas a gosto. Juntar os restantes vegetais e envolver bem com uma colher de pau. Adicionar o vinho branco, tapar com o teste de vidro para poder ir controlando e deixar cozinhar muito bem em lume médio, cerca de 40m, até o molho ir evaporando. Ir mexendo de vez em quando. Depois de cozinhado, destapar e deixar arrefecer. Entretanto, corte a massa folhada no formato desejado, em escolhi este em forma de coração, colocar uma folha de massa folhada num tabuleiro [eu deixei ficar o papel vegetal que as massa folhadas de compra trazem e pique-o com um garfo. Depois, espalhe bem o preparado de carne e vegetais por cima e coloque a outra folha por cima. Una bem todo o rebordo com os dentes de um garfo, pincele com a mistura de ovo e leite e dê uns cortes na vertical para assar bem. Leve ao forno pré aquecido a 200º até ficar dourado. 


3 comments:

  1. Yummy heart!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

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  2. Hmmmmm tem tão bom ar!!! Desde que provei pela primeira vez a massa folhada caseira nunca mais consegui comer de compra - principalmente depois de me dar ao trabalho de ler as informações de ingredientes...
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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