Dough:
- 3 large organic eggs
- 1 cup milk
- 1 dl of olive oil
- 2 cups flour
- 1 teaspoon baking powder soup
Filling:
- 2 chopped shallots
- olive oil
- chorizo Alentejo
- salpicão from Vinhais
- extra fuet
- grand doublon
- prosciutto from Chaves
- extra virgin olive oil
Cut the sausages into pieces and take to fry in olive oil and slightly browned shallots. Beat the eggs. Add milk and the olive oil and beat very bem. Add the flour and baking powder and beat well. Add the sausages and involve them in the dough. Put this into an anti-stick medium mold smeared with butter and sprinkled with flour. Take it into the preheated oven at 180 degrees for about 30 to 40 minutes. Check the cooking with one toothpick.
Massa:
- 3 ovos grandes biológicos
- 1 chávena de leite
- 1 dl de azeite
- 2 chávenas de farinha
- 1 colher de sopa de fermento em pó
Recheio:
- 2 chalotas picadas
- azeite
- chouriço alentejano
- salpicão da Beira
- fuet extra
- grand doublon
- presunto de Chaves
- azeite
Fuet e Grand Doblon são espanhois ehehehehh. Adoooro bolas de carnes, bolas de enchidos, adoro mesmo, é daquelas coisas que só faço uma vez por ano porque senão era o dia inteiro a enfardar á maluca!!
ReplyDeletehttp://bloglairdutemps.blogspot.pt/
Já não faço há tanto tempo! É algo que gosto muito! Beijinhos
ReplyDeleteUm petisco do melhor!
ReplyDeleteHola Aid querida , que delicia de receta y todavía no tomo desayuno grrrr
ReplyDeleteAdoro , essa fatia esta mesmo a pedir uma dentada....
ReplyDeleteMelhor que um bolo doce é um bolo salgado, adoro mesmo :)
ReplyDeleteBeijinhos, se quiseres vem visitar-me em
Gulosoqb.blogspot.pt
Facebook.com/gulosoqb
Thanks for sharing this recipe!
ReplyDeletehttp://www.topswedding.net/backless-and-strapless-satin-bridesmaid-dress-features-shirred-decussated-bodice-p-3491.html