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March 02, 2016

Spaghetti alla Carbonara

Do you ever make it at home? So, how do you make spaghetti alla carbonara? Obviously there are many, but here is my way.  While it's fundamentally a simple dish, the challenge of carbonara is cooking the sauce just enough to form a thick, luscious and wonderfully indulgent, silky coating on the pasta. Spaghetti alla Carbonara is one of my favourite fall-back meals when the weather is still inconstant or the go-to dish when unexpected guests arrive and we need all the comfort and convenience that carbonara provides. Truly delicious! 

 Ingredients:
  • 300g spaghetti
  • 1 tablespoon of butter
  • 1 clove garlic, minced
  • 250g bacon cut into thin slices
  • 200g sliced mushrooms
  • 400 ml cream
  • 3 egg yolks
  • 1 tablespoon grated cheese
  • qs salt
  • qs pepper
  • nutmeg qs
  • oil qs

In a pot with boiling water, season with salt and place a bit of oil. Add the spaghetti, stir well and cook for 10 minutes. In a fryer take to heat the butter and the garlic. Hence it's hot, add the bacon and fry it a bit. Add thye  mushrooms and fry everything till the water has evaporated. Season the cream with pepper and nutmeg. Add the yolks and a spoon of grated cheese and mix. Stir in the cooked  and drained
spaghetti to the bacon and mix everything. Add the cream sauce. Turn off the heat immediately.


Ingredientes:
  • 300g de esparguete
  • 1 colher de sopa de manteiga
  • 1 dente de alho picado
  • 250g de bacon cortado em fatias fininhas
  • 200g de cogumelos  laminados
  • 400 ml de natas
  • 3 gemas de ovo
  • 1 colher de sopa de queijo ralado
  • Sal q.b.
  • Pimenta q.b.
  • Noz-moscada q.b.
  • Óleo q.b.

Numa panela com água a ferver, tempere com sal e coloque um fio de óleo. Junte o esparguete, mexa bem e deixe cozer durante 10 minutos.Numa sertã  leve ao lume a manteiga e o alho.Quando estiver quente, junte o bacon e deixe fritar um pouco.Junte os cogumelos e deixe fritar tudo até perderem a água.Tempere as natas com pimenta e noz-moscada.Junte as gemas e a colher de sopa de queijo ralado e misture tudo. Junte o esparguete cozido e escorrido ao bacon e misture tudo.Junte as natas e envolva tudo. Apague o lume de imediato.


7 comments:

  1. Eu adoro este tipo de refeição de massa, que tentação!

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  2. É um prato de massa que adoro, esse tem mesmo um aspecto delicioso
    Já o levava para o meu almoço

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  3. Fiz há uns dias, numa versão semelhante a essa para os esquisitos da casa e numa versão light para mim! Receita que publicarei em breve! Beijinhos

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  4. i love them..one of my fav dishes
    kisses

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  5. Aqui está algo que nunca provei, já pensei fazer tantas vezes mas acaba sempre por não ser feito. Este está com óptimo aspecto :)
    Beijinhos, se quiseres vem visitar-me em
    Gulosoqb.blogspot.pt
    Facebook.com/gulosoqb

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  6. A minha carbonara é muito parecida, uso menos natas e menos gemas mas básicamente é o mesmo. Adooooooro carbonara!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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