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March 23, 2016

Apple Delish

This is one of those cakes that it's impossible not to repeat over and over again. It's pudding like texture consistency, the huge amount of apples and the minimum sugar makes it perfect to be on a regular rotation, besides the fact that it's super delicious with the perfect amount of sweetness and spice, flavourful, easy and quick. I had seen it on São's blog Rapa Tachos a while back and decided to slightly adapt it to my available ingredients and I just have to give her a shout out for this amazing recipe. With Easter just around the corner it'll be a nice treat to have at your table, don't you agree?

 Ingredients: 
  • 3 large eggs  
  • 100g sugar
  •   zest of 1 lemon 
  • 30gr of liquid butter 
  •  150ml milk 
  • 100g flour
  •  1 teaspoon baking powder
  •  4 goulding apples for the filling
  •   2 bravo Esmolfe apples to decorate
  •   sugar and cinnamon to sprinkle
In a bowl beat the eggs with the sugar and the lemon zest. Add the liquid butter and beat again. Add the milk and beat. Add flour and baking powder and beat again. Wash and peel the apples and cut them into thin slices. Add the apples to the dough [you'll have more apples than dough]. Pour everything into a mold greased with butter, lined with parchment paper and greased again with butter. Now distribute the slices of other apples on top of the dough, sprinkle with sugar and cinnamon and put the mold in a preheated oven at 170 ° C for about 35-40 minutes.


Ingredientes:


  • 3 ovos grandes
  • 100 g de açúcar
  • raspa de 1 limão
  • 30gr de manteiga líquida
  • 150ml  leite
  • 100g de farinha 
  • 1 colher de chá de fermento
  • 4 maçãs goulding para o recheio 
  • 2 maçãs bravo esmolfe para decorar
  • açúcar e canela para polvilhar
Numa taça bater os ovos juntamente com o açúcar e a raspa do limão. Juntar a manteiga líquida e bater de novo. Adicionar o leite e bater. Adicionar a farinha e o fermento e bater mais uma vez. Lavar e descascar as maçãs e cort-las em fatias finas.Juntar as maçãs à massa [fica mais maçã que massa]. Verter tudo para uma forma untada com manteiga, forrada com papel vegetal e untado de novo com manteiga. Distribuir agora as fatias das outras maçãs sobre a massa, polvilhar com açúcar e canela e colocar a forma no forno pré aquecido a 170ºC cerca de 35-40 minutos.



5 comments:

  1. Estou neste momento a fazer a minha caminhada e a ver isso só me apetece ficar por aqui e ir para a cozinha! Adoro bolos e sobremesas com maçã e esse está sublime! Lancei novo desafio! Beijinhos

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  2. Gosto imenso de bolos com fruta, ficam excelentes!

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  3. Que bom que fizes-te pois é mesmo uma delicia,quando se começa a comer não dá para parar.
    O teu ficou lindo e eu fiquei vontade de fazer mais uma vez.
    Boas Páscoas.
    bj

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  4. Tudo o que envolva maçãs é para mim looool!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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