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March 17, 2016

Baked Condensed Milk & Cinammon Meringue Tart


Baked condensed milk tastes like heaven! It tastes incredibly good and this creamy custard, luxurious texture mixed with the spicy flavour of the cinammon meringue is a fantastic flavourful combo . I baked two of them - one for this Friday's movie marathon and another to bring as part of a birthday gift for Saturday and I do hope it'll be enjoyed. Another extra point to this piece of decadence is that it is so easy to bake that's actually foolproof! Will it be at your table this upcoming weekend?

 Ingredients:
  • 1 sheet of puff pastry
  •  3 whole eggs + 3 egg whites
  •  3 teaspoons sugar
  • 1 teaspoon cinnamon
  • some drops lemon juice
  • 3 tablespoons skimmed milk 
  • 1 can of baked condensed milk


Place the puff pastry sheet on a tart mold with the parchment paper on which it is rolled up, then prick the bottom with a fork. In a bowl combine all the ingredients (eggs, baked condensed milk and skimmed milk) and stir well.. Put the cream in the tart mold and bake at 170 degrees  for about 40 minutes. After this time, remove and add the  cinnamon
meringue previously prepared [whisk 3 egg whites with a few drops of lemon juice, sugar and cinnamon] and place it again in the oven at the same temperature until golden.



Ingredientes:
  • 1 folha de massa folhada
  • 3 ovos inteiros + 3 claras
  • 3 colheres de chá de açúcar 
  • 1 colher de chá de canela
  • algumas gotas de sumo de limão
  • 3 colheres de sopa de leite meio gordo
  • 1 lata de leite condensado cozido

Coloque a massa folhada numa tarteira juntamente com o papel em que a mesma vem enrolada, depois pique com um garfo todo o fundo da massa. Num recipiente junte todos os ingredientes ( os ovos, o leite condensado cozido e o leite meio gordo) e mexa bem.Verta o preparado na tarteira e leve ao forno a cozer a 170º durante 40 minutos. Após esse tempo retire e junte o merengue de canela previamente preparado [bata 3 claras juntamente com algumas gotas de sumo de limão, açúcar e canela] e vai novamente ao forno com a mesma temperatura até alourar.

2 comments:

  1. Lembro-me da primeira vez que provei leite condensado cozido! Na altura ainda não havia à venda e cozi na panela de pressão! Fiquei absolutamente rendida! Sempre que posso gosto de fazer uma sobremesa com leite condensado cozido! Beijinhos

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  2. Leite condensado é a perdição!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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