"But I, being poor, have only my dreams; I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
William Butler Yeats
Everyday life is the special occasion!
March 16, 2016
Hasselback Potatoes & Roasted Chicken Thighs
I'd been dying to try the Accordion, Pillbug, Hasselback [pick your favourite name] potatoes a long time ago and yesterday was the day. I sually have roasts twice a week to say the least, they're my kind of favourite indulgence all year round and if it involves chicken, even better! The hasselback [tank the Swedes] is actually a single potato,
sliced into thin wedges but left joined at the bottom, baked until the
layers fan out into rounds of crispy bliss, that reunites all my potato heaven dreams - the crispy edges of my beloved french fries, but with middles as creamy as mashed potatoes. I thought they were hard to make but it's actually quite simple, take little time and lkittle effort and they do look amazing and exquisite. As for the accompaniement I opted for my no-fail roasted chicken thighs [you can find the recipe here] and it the nicest dinner on a cold walking-at-snail's-pace-towards-spring night. Ingredients:
6potatoes
olive oil
qssalt
butter
Preheatoven to250° C.Whilethe ovenis heating up,startpreparing the potatoes. Place a wooden spoonunder theproperlywashedpotatoes,butwith the peel on.With a sharp knifecut thinslices,verticalfrom one side tothe other,take care not tocut all the way.Season withcoarsesaltto taste,drizzle with olive oiland placepieces ofbutteron topofeach potato.Placeina preheatedoven for about45m.Remove from oven.Enjoy it!
Ingredients:
6 batatas
azeite
sal q.b.
manteiga
Pré-aqueça o forno a 250 ˚C. Enquanto forno está a aquecer, comece a preparar as batatas.Coloque uma colher de pau por debaixo da batata devidamente lavada, mas com a casa. Com
uma faca afiada corte fatias finas, verticais de um lado para o outro,
tome cuidado para não cortar todo o caminho. Tempere com sal grosso a gosto, regue com azeite e coloque pedaços de manteiga por cima de cada batata. Coloque no forno pré-aquecido cerca de 45m. Retire do forno. Bom proveito!
Adoro hasselback potatoes!!! Até tenho um post pré preparado com uma receita para meter ao blog, a ver se para a semana consigo. Mas até aprender a fazer os cortes como deve de ser, foi cá uma luta!!! Agora não quero outra coisa eheheheh. http://bloglairdutemps.blogspot.pt/
Adoro hasselback potatoes!!! Até tenho um post pré preparado com uma receita para meter ao blog, a ver se para a semana consigo. Mas até aprender a fazer os cortes como deve de ser, foi cá uma luta!!! Agora não quero outra coisa eheheheh.
ReplyDeletehttp://bloglairdutemps.blogspot.pt/
Devorava um pratinho dessa refeição com uma pintarola! Adoro comida assim, caseira e reconfortante! Beijinhos
ReplyDeleteThe potatoes look so delicious!
ReplyDeletehttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Gosto imenso das batatas assim, que apetitosas!
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