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October 23, 2014

Yoghurt & Apple Pie


This end of October surprised us with an unexpected late hot sun that inevitably leads us back to  light and fresh clothes, al fresco dinings and socializing among friends in a more relaxed way, though it gets dark earlier and earlier. Well, it was precisely in one of these evenings that I baked this pie that has a less traditional feel, for a casual dinner at a friend's house,but that is very tasty, light, not too sweet and still has an autumnal look - besides keeping the rustic and homemade feature that my friends are so fond of - and that was accompanied by a generous scoop of vanilla ice cream just to celebrate the fact that we have summer in October!

Ingredients:

  • 1 sheet puff pastry
  • 2 Greek yoghurts
  • 3 eggs
  • 1 package of cream
  • 1 cup of yoghurt with sugar
  • apples
  • lemon juice
  • cinnamon

Cut the apples into slices and let them stand in the juice of a lemon. Line a tart mold with a sheet of puff pastry and poke with a fork at the bottom. Blend all the other ingredients very well. Pour the batter into the mold. Place the sliced apples on top of the batter and sprinkle with cinammon.Take it to a preheated oven at 180°, approximately for 30 minutes. Unmold and let cool.

 
Este final de Outubro surpreendeu-nos com um inesperado sol abrasador tardio que, inevitavelmente, nos leva de regresso às roupas de tecidos leves e frescos,aos jantares al fresco e ao convívio entre amigos mais demorados, ainda que anoiteça cada vez mais cedo. Ora foi precisamente num destes finais de tarde mais quentes, para um jantar descontraído em casa de amigos, que confecionei esta tarte que tem um toque menos tradicional, mas que se faz num ápice, é muito saborosa, leve, não muito doce e de aspeto outonal - para além de manter o ar rústico e caseiro que os meus amigos tanto apreciam -  e que foi acompanhada por uma generosa bola de gelado de baunilha só para celebrar o facto de termos verão em outubro!

Ingredientes:
  • 1 folha massa folhada
  • 2 iogurtes gregos
  • 3 ovos
  • 1 pacote de natas
  • 1 copo de iogurte com açúcar
  • maçãs
  • sumo de um limão
  • canela  
Cortar as maçãs às fatias e deixá-las a repousar no sumo de um limão. Forrar uma tarteira com uma folha de massa folhada e picar o fundo com um garfo. Bater bem todos os outros ingredientes. ingredientes. Verter a massa para a forma. Colocar as fatias das maçãs por cima da massa e polvilhar com canela.Vai ao forno pré-aquecido a 180º, aproximadamente 30 minutos. Desenformar e deixar arrefecer. 


7 comments:

  1. Mas que sugestão tão interessante!
    Gostei imenso do aspecto e dos ingredientes utilizados, tenho que experimentar!

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  2. Epá, Verão em Outubro não é celebrável, bem pelo contrario, mas que a tarte está com um aspecto delicioso, e que já marchava uma fatiazinha, oh oh se marchava!!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  3. Adoro tartes de maça e essa tem um aspecto delicioso
    Uma fatia bem generosa era muito bem vinda
    bjs

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  4. What a wonderful masterpiece, always amazing!
    And always very good!
    Nice to call at you again!
    Kisses

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  5. so delicious...i like your version of apple pie

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  6. Oh my, Aida, I wanna a piece so bad now!:) Im sure you have made your friend super happy with it!:) You are too good, one day will try your recipes <3

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  7. Que tarte linda e deliciosa!!! Mais uma receita perfeita!!! Adorei, querida! A tua tarte ficou com um aspecto fantástico! Manda uma fatia para mim?!))))
    Beijinhos grandes minha linda Aida! ;)

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