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October 15, 2014

Chips & Prosciutto Frittata


super fast, simple, easy, convenient meal, [which can also be used as an appetizer if cut into thin slices or eveninto small squares] and very tasty. It is a delight to eat it as a nutritious meal all by itself or sided by a salad or even rice that will surely become a champion of audiences around at home!
 

Ingredients:
  • red potato
  • sunflower oil 
  • salt
  • 4/5 large eggs [I ended up using 5]
  • chili
  • thinnly sliced prosciutto


Beat the eggs in a bowl, add the chili and frayed prosciutto and set aside. Fry the potatoes, cut them into  not too thin
slices, in hot oil with a bit of salt. In a high skillet put half of the beaten eggs with the prosciutto, then the already previously dried fried potatoes oil [I used tissue paper to wipe the excess oil] and put the rest of the prosicutto and beaten eggs on top . Bring to  boil and turn the fritatta when the underside is already golden, with the aid of a plate.




Uma refeição super rápida, simples, fácil, prática [que também pode servir como uma entrada cortada às fatias fininhas ou até em pequenos quadrados] e muito saborosa. É uma delícia para se comer  como uma refeição nutritiva sozinha ou acompanhada de salada ou até mesmo arroz, que certamente irá tornar-se campeã de audiências aí em casa!

Ingredientes:
  • batata vermelha
  • óleo de girassol
  • sal q.b.
  • 4/5 ovos grandes [acabei por usar 5]
  • piri piri
  • presunto fatiado

Bata os ovos numa taça, junte o piri piri e o presunto esfiapado e reserve. Frite as batatas, cortadas às rodelas não muito finas, em óleo bem quente com um pouco de sal. Numa frigideira alta coloque metade dos ovos batidos com o presunto, depois as batatas já fritas e previamente secas de óleo [usei papel absorvente para limpar o excesso de óleo] e por cima coloque o restante dos ovos com presunto. Leve ao lume e vire a omelete quando a parte de baixo já estiver dourada, com o auxílio de um prato.




5 comments:

  1. The fact you added chips in the filling makes it even more tasty Aida, it looks so good, well done!:) Hugs! xo

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  2. Adoro frittattas, e faço muitas vezes, por causa do meu puto que é doido por elas, looool!! Hoje para o almoço acho que vai uma, hmmmmm.
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  3. Hola amiga , yo adoro la tortilla de papas , esa receta seve deliciosa
    Besos

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  4. Um aspecto delicioso, com uma salada já dava o meu jantar
    Gostei muito
    bjs

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  5. a perfect frittata..i like it..and i do in so many ways
    kisses

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