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April 01, 2015

Orange Blondies

The pleasant citrus taste and the aroma of the orange mixed with a super thin cover of white chocolate ganache is true a wonder! I didn't use to bake blondies very often, but lately I have been venturing in the confection of these small pieces of pure temptation, mixing ingredients that please me and I am very satisfied with the outcome. They have been the ideal companion for the  weekend snacks, with the advantage of being able to eat only a small portion, if we can resist!

Ingredients:
  • 1 1/2 cups flour
  • 1 1/2 cups sugar
  • 1 teaspoon salt
  • 1 teaspoon baking tea
  • 1/2 mug unsalted softened butter
  • 4 eggs
  • zest of 1 large orange
  • juice of 1 orange

White chocolate ganache:

  • 200gr white chocolate
  • 50gr cream

Heat the cream on the stove or in the microwave without boiling it, but it must be very hot. Then remove from heat and add the chocolate cut into very small chunks. Mix well, without beating, to dissolve all the chocolate.



O agradável sabor e aroma cítrico da laranja misturado com uma cobertura super fina de ganache de chocolate branco é verdadeira uma maravilha! Não costumava fazer blondies com muita frequência, mas ultimamente tenho-me aventurado na confeção destes pequenos pedaços de pura tentação, misturando ingredientes que me agradam e estou muito satisfeita com o resultado. Têm sido a companhia ideal para os lanches de fim de semana, com a vantagem de podermos comer apenas uma pequena porção, se conseguirmos resistir!


Ingredientes:
  • 1 1/2 canecas farinha
  • 1 1/2 canecas de açúcar
  • 1 colher de chá de sal
  •  1 colher de chá de fermento
  • 1/2 caneca de manteiga amolecida sem sal
  • 4 ovos
  • raspa de 1 laranja grande
  • sumo de 1 laranja
Ganache de chocolate branco:
  • 200gr chocolate branco
  • 50gr de natas
Aqueça as natas no fogão ou no micro-ondas sem deixar ferver, mas têm de ficar bem quentes. Depois retire do lume e acrescente o chocolate cortado bem pequeno. Misture bem, sem bater, até dissolver todo o chocolate.



4 comments:

  1. Oh my, they must be a pure blast for the mouth Aida, you have no idea how much I crave one now, yummy!XD

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  2. Não sou fã de blondies, acho demasiado doces, mas lá que estão bonitos, oh se estão!!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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