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January 15, 2015

Farmer's Soup


Farmer's soup [the name already indicates that it is potent] is excellent for wintery, cold and pouring rain days, since it is a very comforting dish, rich in nutrients and energetic enough not just to start a meal, but to replace it in fact. It smells greatly, it is delicious and, as a soup quite full-bodied and consistent, it is the kind of soup that creates defenses for winter. It celebrates the family getting together at the table and is an easy and effective way to ingest vegetables in a substantial way. What about you, do you like soup?


Ingredients:

  • spaghetti pasta
  •  rice
  •  3 potatoes
  •  3 turnips
  •  1 courgette
  •  1 onion
  •  butter beans
  •  6 carrots
  •  1 Cabbage
  •  salt
  •  extra virgin olive oil
In a pot boil water and bring to boil the potatoes, turnips, onions, zucchini and carrots. After  all these ingredients are cooked mash tthem up with the magic wand, leaving a few pieces of carrot more coarsely. Then add the cabbage cut into pieces and sprinkle with olive oil, season with salt and cook well. Finally, add the already cooked beans and  the cut spaghetti and let cook well. Serve very hot.


A sopa à lavrador [o nome já indica que é potente] é excelente para os dia invernosos, frios e de chuva copiosa, por ser um prato muito reconfortante, rica em nutrientes e cheio de energia o suficiente não para dar início a uma refeição, mas sim substituí-la de facto.  Cheira muito bem, sabe deliciosamente e, por ser uma sopa bastante encorpada e consistente, torna-se do género de sopas que criam defesas para o Inverno.Celebra a família reunida à mesa e é uma maneira fácil e eficaz de se ingerirem legumes de forma substancial. E vocês, gostam de sopa?


Ingredientes:
  • massa esparguete
  • arroz
  • 3 batatas
  • 3 nabos
  • 1 courgette
  • 1 cebola
  • feijão manteiga
  • 6 cenouras
  • 1 couve de peso
  • sal
  • azeite virgem extra
Numa panela ferver água e levar a cozer as batatas, os nabos, a cebola, a courgette e as cenouras. Depois de cozidos estes ingredientes passar tudo com a varinha mágica, deixando alguns pedaços da cenoura mais grosseiramente. Depois juntar a couve cortada em pedaços e regar com azeite, temperar com sal e deixar cozer bem. Finalmente, juntar o feijão ja cozido e o esparguete cortado e deixar apurar bem. Servir muito quente.


3 comments:

  1. Adoro sopa, ingiro quantidades prodigiosas de sopa, e esta fez-me lembrar - sem ter muito a ver, confesso - um ramen, ou um pho!! Sopas que eu adoro comer no Inverno, quando estou constipada e a precisar de um pick me up ehehehh.
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. Para mim esta sopa era uma refeição completa, ficou uma maravilha
    bjs

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  3. Oh, of course I am! Love soups in winter and this one seems just the one I would love! Yummy indeed! xo

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