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January 08, 2015

Bacalhau-à-Brás


From the innumerous Portuguese dishes involving codfish this has got to be my favourite one. The origin of the recipe is uncertain, but it is said to have originated in Bairro Alto, an old quarter of Lisbon, by a tavern keeper named Brás, hence its name. It's super easy, affordable, tasty and it always looks great. It smells amazingly and the mixture of all the ingredients is a winner. I hope you enjoy it and reproduce it soon at your table. 

Ingredients:
  • 800gr codfish
  • 2 onions
  • garlic
  • chili
  • 8 eggs
  • parsley
  • matchstick sized fied potatoes
  • extra virgin olive oil
  • olives
 In a pan with boiling water, place the cod to bake for 10 minutes. Once cooked, place the cod on a plate and let cool. Clean the cod bones and skin and shred it . In a wide pan, place the onions and the olive oil and let fry without burning. In the mid of the stew add the chopped garlic. Let it cook. In the meantime, break the eggs and season them with salt and chili. Whisk them a bit. fter the onion is sauté, add the cod and fry it a bit. Add the matcstick fried potatoes and mix well.Let it warm up a little and add the eggs. Keep low heat to avoid burning and so that the eggs do not overcook. Wrap all the ingredients up and let them in the heat for just about 1minute. Finally, garnish with olives and a little parsley.


Numa panela com água a ferver, coloque o bacalhau a cozer durante 10 minutos. Depois de cozido, coloque o bacalhau num prato e deixe arrefecer. Limpe o bacalhau de espinhas e peles e desfie-o.Num tacho largo, leve ao lume o azeite e as cebolas.Deixe refogar bem sem queimar. A meio do refogado junte os alhos picados. Deixe refogar. Entretanto, parta os ovos e tempere com sal e piri piri. Bata-os um pouco.Depois da cebola refogada, junte o bacalhau e deixe fritar um pouco.Junte a batata e envolva bem.
Deixe aquecer um pouco e junte os ovos. Mantenha o lume baixo para não queimar no fundo e para que os ovos não fiquem muito passados. Envolva tudo e deixe o lume aceso cerca de 1m. Por fim, decore com azeitonas e com um pouco de salsa.















11 comments:

  1. Prato de bacalhau preferido do meu marido. Confesso que este está no fundo da minha lista, é daqueles que eu como mas não me enche a alma ehehehehehh.
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. Good morning beautiful! I love, love codfish, but I have never heard of this dish before. Thanks for sharing!

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  3. Olá Aida!!!
    Hmmmm...já me deu até saudades do Natal, com todo aquele aroma de bacalhau pela casa!!!
    Esta é uma das receitas que mais adoro, as fotos ficaram lindas!
    Beijos e ótimo dia pra ti! =)

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  4. very good..it seems so delicious...
    thanks for sharing

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  5. É uma receita muito a meu gosto, que aspecto tão bom!

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  6. Adoro e esse ficou mesmo uma maravilha
    Seria mito bem vindo para o meu jantar
    bjs

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  7. Looks so yummy. *__*
    Lovely greets Nessa

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  8. I always love when you prepare typical dishes from your country Aida! this one sounds so so delicious and perfect for these wintery days, my tummy rumbles! xo

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  9. Que aspecto mas delicioso!!! UUUMM!!
    FELIZ AÑO 2015!!!
    Besos

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  10. Hola Aída querida !! Una receta de bacalao muy rica !!

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