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September 24, 2014

Ricotta Tart


This ricotta is a very nice recipe, easy to prepare, tasty and an excellent dessert. The flavor is a bit heavy due to the ricotta, but the mixture of the ingredients ultimately mitigates this strong flavor [some people had lemon zest, but i'd rather have mine like this, simple]. Ricotta contains a good amount of calcium and is one of my favorite cheeses, so, as there was a birthday in the family, this was the graceful way of gifting the birthday girl and please her remaining guests.
 
Ingredients:

  • 1 sheet of puff pastry
  • 5 eggs
  • 250g  Sugar
  • 100g unsalted butter
  • 1 tablespoon of flour
  • 2 ricotta cheeses

Line a tart mold with the puff pastry and poke with a fork. Heat the oven to 180 degrees. Beat the eggs with sugar, softened butter, flour and ricotta cheeses. Mix everything together until smooth. Cover the puff pastry with this mixture and bake for approximately 60m. Remove from oven, let cool and unmold. Refrigerate until very cold one. Then just serve!




Esta tarte de requeijão é uma receita muito agradável, fácil de preparar, saborosa e uma excelente sobremesa.  O sabor é um pouco intenso devido ao requeijão, mas a mistura dos ingredientes acaba por atenuar esse sabor forte [há quem acrescente raspa de um limão, mas eu prefiro assim, simples]. O requeijão contém uma boa quantidade de cálcio e é um dos meus queijos preferidos, por isso, assim que houve um aniversário na família, esta foi a maneira graciosa de presentear a aniversariante e de deleitar os restantes convidados.


Ingredientes:
  • 1 folha de massa folhada
  • 5 ovos
  • 250 gr de açúcar
  • 100 gr de manteiga sem sal
  • 1 colher de sopa de farinha
  • 2 requeijões
Forre uma tarteira com a massa quebrada e pique com um garfo. Aqueça o forno a 180º. Bata os ovos juntamente com o açúcar, a manteiga amolecida, a farinha e os requeijões. Misture tudo até ficar homogéneo. Cubra a massa folhada com este preparado e leve ao forno durante aproximadamente 60m. Retire do forno, deixe arrefecer e desenforme. Leve ao frigorífico até ficar bem  fresquinha. Depois, é só servir!

















5 comments:

  1. A tua tarte ficou com uma consistência deliciosa!

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  2. definitivamente, esta não é para mim, não posso com requeijão!!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  3. Want to kill me?! Yes, you do!! Oh my Aida, I have a huge passion for ricotta and every kind of recipes with it, your tart simply looks mouthwatering and appetizing, my jaws are dropped!:) Hugs! xo

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  4. And now all I need is a hot cup of coffee. I always love your presentations, Aida!

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  5. Bela tarte a fatia esta uma maravilha mesmo a pedir uma dentada
    Adoro tartes com queijo
    bj

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