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November 11, 2015

Roasted Sweet Potatoes & Chicken Thighs

Delicious sweet potatoes are the perfect bed for spicy, moist, succulent, flavorful and tender chicken thighs with a crisp crunchy skin that cook up fast in a very hot oven. This autumnal take on roast chicken is perfect for a chilly fall night - it's comfort food at its best!  Extremely easy and cheap, this dish is still hearty, warming and scrumptious.Try this mouth-watering chicken dish on a night in with friends or family and  will leave them begging for the recipe.


 Ingredients:
  • chicken thighs 
  • sweet potatoes
  • mixture of peppers
  • chili
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • bay leaves
  • garlic
  • white wine
  • butter
In a tray season the chicken thighs with salt, a mix of peppers, chili, bay leaves and crushed garlic [but with the shell]. Drizzle with olive oil and then with white wine and bring to a preheated oven at 220º for about 1h. Wash the sweet potatoes, peel them and cut them into quarters. Place them on a tray and season with a mix of peppers, chili, salt and small dollops of butter, drizzling finally with extra virgin olive oil. Bake in preheated oven at 180 degrees about 45m.


Ingredientes:
  • coxas de frango
  •  batata doce
  • mistura de pimentas
  • piri piri
  • azeite virgem extra
  • sal
  • louro
  • alhos
  • vinho branco
  • manteiga [uso Mimosa] 
 Num tabuleiro coloque as coxas de frango temperadas com sal, mistura de pimentas, piri piri, folhas de louro e alhos esmagados [mas com a casca]. Regue com azeite e depois com vinho branco e leve ao forno pré aquecido a 220º cerca de  1h. Lave as batatas doces, descasque-as e corte-as aos quartos. Coloque-as num tabuleiro e tempere com mistira de pimentas, piri piri, sal e pedacinhos de manteiga, regando, por fim, com azeite. Leve ao forno pré aquecido a 180º cerca de 45m.


8 comments:

  1. Merhabalar, ellerinize sağlık. Herşey çok güzel görünüyor. Kırmızı güllere bayıldım.

    Saygılar.

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  2. Cá por casa a carne de frango é sem dúvida a mais apreciada, adorei a sugestão!

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  3. Ontem comeu-se franguinho como esse cá em casa! Só não foi com batata doce! Mas podia ter sido porque eu amo de paixão a batata doce e com frango é uma delícia! Por falar em batata doce tenho de ir pôr um tacho delas a cozer! Gosto de cozer uma boa porção de uma vez, poupa-se no gás e depois meto no congelador e quando precisar tenho sempre batata doce pronta a usar! beijinhos

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  4. Frango assado é uma as minhas perdições, tão simples e tão práctico de fazer!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  5. Water is running from my mouth right now. It is hard to find sweet potatoes that are not orange in my area. This look too delicious. Thanks for sharing, Aida!

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  6. I cook chicken thighs all the time because they're cheap and GOOD - my favorite part of the chicken. Leave the shell on the garlic? Okay...

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  7. Que deliciosa receta con pollo, en mi casa se come mucho , adore su preparación

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