Ingredients:
- peels & pits of 2 kg quince
- 1 lemon peel
- 1 cinnamon stick
- sugar
In a pan, put the peel and the pits of the quinces. Add the cinnamon stick, lemon peel and 1300 ml of água. Cover and cook over low heat for about 2 hours until the liquid reduces by half. 2 hours later, strain the liquid into a very fine mesh or a cloth. Measure the liquid and place it back in the pan. Add 2/3 of the volume of the liquid in weight of sugar [I obtained about 800 ml and added 500 g of sugar). Stir and bring to a boil over high heat for 15 minutes. When it reaches the simmering [sugar syrup at 108ºC], remove from the heat . Place in airtight jars that have been previously sterilized.
Ingredientes:
- cascas e caroços de 2 kg de marmelos
- 1 casca de limão
- 1 pau de canela
- açúcar
Ficou com uma cor tão bonita!
ReplyDeleteAhhh não faço nada assim a minha geleia, hei-de experimentar assim também, esta deve ser mais "comestivel", a que faço é para barrar o fundo das massas das tartes - em tartes salgadas fica uma delicia - e os bolos que possam ser muito doces, mas para comer com pão não serve porque não é doce, apesar de levar açucar, bem pelo contrário. Como faço marmelada nunca tinha pensado em fazer geleia doce!!
ReplyDeletehttp://bloglairdutemps.blogspot.pt/
Eu adoro compotas mas as de marmelo são das que menos gosto! Não consigo perceber porquê! Só que essa tua tem uma consistência diferente que me agradou muito! E a cor é linda! Beijinhos
ReplyDeleteNunca fiz, essa ficou com uma cor linda e um aspecto delicioso
ReplyDeleteApetece mesmo provar.
Yo suelo hacer mermelada , sus fotos me dieron hambre jiji , son muy tentadoras
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