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November 05, 2015

Créme Brûlée

Much easier to do than what it looks like, the créme brûlee is a seductive and comforting dessert that is perfect for a cozy night in, with guests or just for the two of you. The amazing contrast between the brittle caramelized topping and the smooth, creamy custard beneath is truly reveleaed once you hear the spoon making the sugar crust crackle, filling you with a giddy excitment just by antecipating the tasy flavour in your mouth. It is a voluptuous dessert to be experienced in its purest form.
Ingredients:
  • 1l of milk
  • 7 egg yolks
  • 150g caster sugar
  • 2 tablespoons corn starch flour
  • 2 lemon peels
  •  sugar qs
In a pan, mix well the egg yolks and cornstarch flour. Add the sugar and mix everything. Gradually add the milk. Finally, add the lemon peel. Bring to boil, stirring constantly until it begins to bubble. Once it starts to bubble, turn off the heat and remove the lemon peels. Place the milk in a big glass tray. Then, sprinkle the cream with sugar and burn it with an iron adequate for this purpose. Serve immediately.
 
Ingredientes:

  • 1l de leite
  • 7 gemas
  • 150g de açúcar
  • 2 colheres de sopa de farinha maizena/ amido de milho
  • 2 cascas de limão
  • açúcar q.b.

Num tacho, misture muito bem as gemas com a farinha maizena. Junte o açúcar e misture tudo. Aos poucos, acrescente o leite. Por fim, acrescente a casca de limão. Leve ao lume, mexendo sempre até começar a borbulhar. Assim que comece a borbulhar, apague o lume e retire as cascas de limão. Coloque o leite creme numa travessa.Depois de frio, polvilhe com açúcar e queime-o com um ferro próprio para o efeito. Sirva de imediato.






7 comments:

  1. O meu filho adoraaaaa leite creme, o pai dele nem por isso, e eu fico-me pelo meio...não sou a maior fã, mas também se mo derem não digo que não ahahahahah!!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt

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  2. Ficou com um aspecto mesmo cremoso, que maravilha!

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  3. Essa camada estaladiça com esse creme por baixo...ui... é sublime!

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  4. Gosto tanto e raramente o faço
    Esse deixou-me com água na boca

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  5. You are the queen of sweets Aida, it looks so delish and mouthwatering, Im just drooling over it! Many kisses mi querida! xo

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