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March 11, 2015

Zucchini, Carrot & Orange Cake


A cake that combines the aroma and flavors of an announced spring was perfect for a sunny afternoon of this month of March which so far has proved so nice and warm.  A perfect blend of flavors where all reign and none overlaps too much. Super tasty egetables and fruit, a soft, moist texture and an irresistible aroma. Bon appetit!

 Ingredients:
  • 200gr zucchini
  • 1 orange [ unpeeled]
  • 2 carrots
  • 4 eggs 
  • 1 1/2 cups sugar 
  • 1 cup of sunflower oil 
  • 2 cups flour
  • 1 tablespoon baking powder
Cut the zucchini with the peel into cubes. Peel the carrots and grate them. Wash the orange and cut it in half withdrawing the pits and the white part of the middle. In the blender's cup grind the zucchini, carrot and orange one at a time. In a separate bowl beat the eggs with the sugar and the oil. Add the zucchini, carrot and orange and beat some more. Add the flour and baking powder and beat  again. Take to a preheated oven at 180 ° C in a mold greased with butter and sprinkled with flour for about 45m.

Um bolo que reúne o aroma e os sabores de uma primavera anunciada foi o ideal para uma tarde soalheira deste mês de março que até agora se revelou tão agradável e quentinho.Uma mistura de sabores perfeita, onde todos reinam e nenhum se sobrepõe em demasia. Legumes e fruta  saborosíssimos, uma textura suave e húmida e um aroma irresistível. Bom apetite!

Ingredientes:
  • 200g Courgette
  • 1 Laranja [inteira com casca]
  • 2 Cenouras
  • 4 Ovos
  • 1 1/2 caneca de açúcar 
  • 1 chávena de chá óleo girassol
  • 2 canecas de farinha
  • 1 colher (de chá) de fermento
Cortar a courgette  com a casca em cubos. Descascar a cenoura e ralar. Lavar a laranja e cortá-la ao meio retirando-lhe os caroços e a parte branca do meio.No copo liquidificador triturar a courgette, a cenoura e a laranja uma a uma.Numa taça bater os ovos com o açúcar e o óleo.
Adicionar o preparado da courgette, cenoura e laranja e bater mais um pouco. Juntar a farinha e o fermento e bater de novo.Levar a forno pré-aquecido a 180ºC em forma untada com manteiga e polvilhada com farinha cerca de 45m.







4 comments:

  1. Não consigo convencer-me a fazer bolos com courgette, acreditas? Não sei, mas cada vez que penso em fazer um fico algo nauseada, o que é uma parvoeira, porque uso cenouras constantemente nos bolos. UM dia hei-de arranjar coragem ehehehh.
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. Courgette e cenoura ficam óptimos em bolo, que maravilha está o que mostras!

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  3. I taste your photos waiting for spring. Kiss. Eleonora

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  4. The perfect flavors for spring indeed, yummy! Aida, Im watering while I look at the pics, so scrumptious! Love zucchini but never ate them in this way, the cake is also very cute!:) Hugs! xo

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