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March 26, 2015

Mint Cheesecake

A burst of freshness, a mixture of soft and crunchy textures and delicious flavors that marry perfectly, this was undoubtedly one of the most successful cheesecakes I've done to date. It was the dessert I chose to create to celebrate Valentine's Day this year, but I ended up sharing some with my family, which now repeated [and abusively !!!!] ask me to re-bake it in any family life event, request to which, of course, I give in willingly. A calorie bomb? Surely, I have to nod to the fact, but it's worth losing your head over a piece of this temptation, have no doubt about it! And as today is the World Chocolate Day, though it has not been intentional, this recipe could not have been more to the point. Bon Appetite!

 Ingredients:
  • 1 and 1/2 package of oreo cookies 
  •  unsalted butter
  •  2 packages cream
  •  1 can of condensed milk
  •  1 and 1/2 packages Philadelphia cheese
  •  10 sheets of gelatine
  •  10 dl milk
  •  1 white chocolate
  •  2 milk chocolates
  •  2 boxes of  After Eight
 Crush the oreo cookies after removing the white cream and add the melted butter, mix well and place in the bottom of a tart mold. Refrigerate while preparing the cream. Soak the gelatine leaves in four tablespoons of water  and drain well before melting them in 1 dl of milk. Whip the cream with three tablespoons of sugar and set aside. Beat the cheese for a few seconds with the condensed milk and mix the cream, add the melted gelatin and pour over dough. Melt white chocolate and add it. Pour some of this cream on the biscuit base and put some after eights on top. Pour another layer of cream and then place another layer of after eights. Pour the remaining cream. Refrigerate to solidify overnight. Then remove from the refrigerator and  without unmolding it melt the milk chocolate and spread it on top. Garnish with the remaining After Eight chocolates. Place it back in the refrigerator and serve cold.


Uma explosão de frescura, uma mistura de texturas suaves e crocantes e de sabores deliciosos que casam na perfeição, este foi foi sem dúvida um dos cheesecakes de maior sucesso que já fiz até hoje. Foi a sobremesa de eleição que criei para celebrar o dia dos namorados este ano, mas que acabei por partilhar com a família, que agora, repetida [e abusivamente !!!!] me pedem para voltar a fazer em qualquer evento de convívio familiar, pedido ao qual, naturalmente, eu cedo de boa vontade. Uma bomba calórica? Pois, tenho de anuir, mas que vale a pena perder a cabeça por um pedaço desta tentação, não tenham qualquer dúvida! e como hoje é o Dia Mundial do chocolate, ainda que não tenha sido intencional, esta receita não poderia ter vindo mais a propósito. Bom apetite!

Ingredientes:
  • 1 e 1/2 pacotes de bolachas oreo
  • manteiga sem sal
  • 2 pacotes de natas
  • 1 lata de leite condensado
  • 1 e 1/2 pacotes de queijo Philadelphia
  • 10 folhas de gelatina
  • 10 dl leite
  • 1 chocolate branco
  • 2 chocolates de leite
  • 2 caixas de chocolates After Eight

Esmague as bolachas oreo depois de retirar o creme branco e adicione a manteiga derretida , misture bem e coloque no fundo de uma tarteira. Leve ao frigorífico enquanto prepara o creme . Mergulhe as folhas de gelatina em quatro colheres de sopa de água e escorra bem antes de derretê-las em 1 dl de leite. Bata as natas com três colheres de sopa de açúcar e reserve. Bata o queijo por alguns segundos com o leite condensado e misture as natas, adicione a gelatina derretida e despeje sobre o preparado. Derreta o chocolate branco e adicione-o. Despeje um pouco desse creme sobre a base de bolacha e disponha por cima alguns after eight. Verta outra camada de creme e volte a dispor por cima alguns chocolates. Verta o creme restante. Leve ao frigorífico para solidificar de um dia para o outro. Em seguida, retire do frigorífico e sem desenformar derreta os chocolate de leite e espalhe-os por cima. Decore com os restantes chocolates After Eight.
Colocar de novo no frigorífico e servir gelado.

 





 

8 comments:

  1. Mas que maravilha!
    O meu marido adora esses bombons, óptima sobremesa para lhe fazer :)

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  2. Hi Aida okay?
    Loved your prescription cream that seems to be delicious and the appearance this ótima.adorei.

    kisses.

    http://blogspot.com/framboesabrazil

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  3. AI jazuz que até me babo toda, deve ser pouco bom deve!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  4. Se há algo a que não resisto é a chocolate com menta.
    Ficou maravilhoso :)

    Bj

    http://nacozinhacomafilipa.blogspot.pt/

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  5. Hallelujah! I think you just invented the mother of all cheese cakes. This one I will have to try and bake! Looks absolutely delish!

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  6. Hola querida Aída !! Que rico chesscake con chocañate y menta ! Me encanta esa combinación

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  7. Holy Moley! My Boyfriend would LOVE this - he loves anything with mint! I might try and make individual ones for him, thanks for the recipe :-D Looks absolutely DELICIOUS.

    ♥ Paula Shoe Fiend.
    http://shoe-fiend.blogspot.co.nz/

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  8. Humm, também adoro o chocolate after eight, mas nunca usei-o em bolos ou tortas, cheesecakes etc. Adorei a tua sugestão! Obrigada, querida!
    Beijinhos ;))

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