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May 16, 2013

Broad Beans & Pork Ribs Stew


The mild weather calls for appetizing snacks, filled with good smoked sausages from our Portugal [smoked sausages from Lamego] and homegrown eggs from my parents' chickens farm, which are a delight! The entrecote was very tasty, tender, easily discarding from the bone as we want it to be. The crusty bread has also to be present, just as a good red wine, which however, I forgot to photograph. This dish of stewed beans is typical from the Portuguese cuisine and it is very much enjoyed at the Portuguese families' places. Today tI could not have done otherwise, and I sincerely hope that you will give it a try very soon!  

Ingredients:
  •  1 kg broad beans (I used frozen beans)
  •   half  chorizo of meat
  •   half spicy chorizo ​​
  •   500 g pork ribs
  •   tomato sauce
  •   1 onion
  •   2 cloves of garlic
  •   1 bay leaf
  •   extra virgin olive oil
  •   white wine
  •   salt and chillis, q. b.

Lightly saute the chopped onion, chopped garlic, piri piri and the bay
in extra virgin olive oil. Add the tomato sauce. Add the sliced ​​chorizos and the pork ribs chopped into small pieces. Let ascertain, joining a glass of white wine. Add the broad beans and a little bit of hot water (not much needed - the broad beans have enough). Cover the pan and let simmer. When the braod beans are already very soft, rectify the salt if necessary and let it boil a couple more minutes.




O tempo ameno pede petiscos apetitosos, com bons enchidos do nosso Portugal [chouriços de Lamego] e ovos caseiros da galinhas dos meus pais, que são uma delícia! O entrecosto ficou muito saboroso, tenro, a desfazer-se do osso, como se quer. O pão  estaladiço também não pode faltar, assim como um bom vinho tinto, que entretanto, me esqueci de fotografar. Este prato de favas guisadas é típico da gastronomia portuguesa e muito apreciado à mesa de muita família. Hoje não me escaparam e, espero sinceramente, que a vós, em breve, também não!

Ingredientes:

  •  1 kg Favas (eu usei favas congeladas) 
  •  1/2 chouriço de carne 
  •  1/2 chouriço de carne picante 
  •  500 g entrecosto de porco
  •  concentado de tomate (Guloso)
  •  1 Cebola 
  •  2 Dentes de alho 
  •  1 folha de louro 
  •  Azeite  virgem extra
  •  vinho branco
  •  Sal e malaguetas, q. b.

Refogue ligeiramente em azeite a cebola picada, os alhos picados, o piri piri e o louro. Adicione o concentrado de tomate. Junte os chouriços em rodelas e o entrecosto em pedaços pequenos. Deixe apurar, juntando um copo de vinho branco. Junte as favas e um pouco de água quente (não é precisa muita - as favas possuem bastante). Tape bem a panela e deixe cozinhar. Quando as favas estiverem já bem macias,retifique de sal, se necessário e deixe mais uns dois minutos.





10 comments:

  1. Tem bom aspecto. E as rosas são lindas, adoro as cores.

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  2. Muhh Aida a mi me encantan los guisos con abas .. su receta se ve muy rica

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  3. This looks so yummy. You are a great cook. I love these photos too.
    Nice post.
    xx

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  4. ... simply Mediterranean and gorgeous!
    I'll try without any doubt!
    Standing ovation and clap, clap, clap....

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  5. 'Tá tudo estragado, se há coisa que só o cheiro me dá a volta ao estômago, são favas, o que é estranho pois eu sou dependente de leguminosas, ahaha, se pudesse enfardava todo o tipo de feijões diáriamente!!! Este é um prato tão, mas tão português, engraçado, acho que não se faz disto em mais sitio nenhum do mundo, não é?
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt/

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  6. Hola Aida!!!

    Esta receta con la que nos deleitas es una maravilla!!! Y la rosas son preciosas!

    Un besito,
    Sandra von Cake

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  7. Não sou grande apreciadora de favas mas o resto eu adoro,
    Esta com um aspecto delicioso.
    Era uma comida muito apreciada pelo meu pai.
    bjs

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  8. Dear Aida, your cuisine is excellent! Serious, you know I love food and eating, just admiring and also mouthwatering when I read your tasty recipes:) This one looks very appetizing, perfect when is little chilly outside and need the warm comfor of a good dish!:) Have a nice day my dearest chef! Big hugs!

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  9. Que aspecto delicioso. Gosto tanto de favas ;)

    Beijo

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