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March 14, 2013

Sweet Condensed Milk Tart


This is a pretty sweet that usually attends birthday parties / family gatherings here at home, but I had never baked it fore  - just have eaten it! After all it is quite easy to prepare, it takes very few ingredients, it makes a fantastic presentation, but mostly ittastes amazingly, it is addictive and it is capable of conquering even the least sweet tooth person. Let's do the betting?
 

Ingredients: 
  • 6 eggs
  • 2 cans of condensed milk
  • 1 package shortcut pastry 
  • 1 lemon


Separate the whites from the yolks. Whip the egg whites  with five tablespoons of sugar, a few drops of lemon juice and reserve. To the six yolks, add the two cans of condensed milk and beat with an electric mixer. Work the bottom of the pastry with a fork, add the cream and take it to a preheated oven at 180 º for about 25m, until slightly
browned andsolid (do the toothpick test). Remove from the heat, join the  whipped egg whites and take to oven for about 10 m. Serve cold.


Este é um doce que costuma frequentar bastante as festas de aniversário/ reuniões familiares cá de casa, mas que eu nunca tinha confecionado, só comido! Afinal de contas é bastante fácil de preparar, leva pouquíssimos ingredientes, faz uma apresentação fantástica, mas, sobretudo, tem um sabor extraordinário, viciante e capaz de conquistar até os menos gulosos. Vamos a apostas?

Ingredientes:
  • 6 ovos
  • 2 latas de leite condensado
  • 1 embalagem de massa quebrada
  • 1 limão
Separam-se as claras das gemas. As claras batem-se em castelo com cinco colheres de açúcar, algumas gotas de sumo de limão e reservam-se. Às seis gemas, juntam-se as duas latas de leite condensado e bate-se com a batedeira. Pica-se o fundo da massa quebrada com um garfo, junta-se o creme e leva-se ao forno pré-aquecido a 180º cerca de 25m, até dourar ligeiramente e ficar sólido (fazer o teste do palito). Retira-se do lume, juntam-se as clara e vai a merengar cerca de 10 m. Servir frio.




















18 comments:

  1. That looks amazing! I'm going to keep these ingredients on hand. 180 degrees? Are you sure?

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  2. Oh this looks so yummi yummi. And I'm on sugar diet in the moment.
    :(

    Glamupyourlifestyle.blogspot.de

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  3. I always look at these desserts and think there's no way I can make something like that. But after reading you recipe, I think I just might.:D And it looks so good, I think I should too.:)

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  4. This looks absolutely delicious. I'm so hungry now. Your photos are always great.
    xx

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  5. That looks wonderful, so nice!! Have a great day doll xx

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  6. Hi Aida! You made me die:P Lol, my jaws are dropped, seriously!:) Love condensed milk (usually I eat also simple with the spoon:D) so I'm craving for a piece of this pie now!!^^ Too delicious and sweet!! Kisses and hugs dear, have a great day!:*

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  7. Such a great scenary!

    Have a Lovely Day,

    Nicole

    www.nicoleta.me

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  8. Que delicia Aida encima con leche condensada..Me la apunto..Bs

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  9. Oh diacho, esta é proíbida cá em casa... leite condensado é a minha perdição.
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt/

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  10. Deliciosa tarta y unas fotos preciosas!!

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  11. Sensacional tarta, qué rica tiene que estar y es verdad, es muy sencilla. Besos

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  12. That's a real temptation for me!
    Kisses and smiles!!!

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  13. Una tarta riquísima y muy bien presentada Aida!!

    Las fotografías son sensacionales!!! Enhorabuena por la receta.

    Un besito,
    Sandra von Cake

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  14. Olá Aida

    Adoro torta de limão e seta deu água na boca.

    AMIGA da MODA by Kinha

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  15. Me encanta tu tarta! Fantástico el tutorial y las fotos preciosas. Besos desde Barcelona.

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  16. Me encanta la tarta! Un tutorial fantástico y las fotos geniales. Besos desde Barcelona.

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  17. Querida Aida, adoro todas tuas receitas, e essa não é excepção! A tua tarte ficou lindíssima, adoro o leite condensado e gosto de experimentar várias receitas doces com ele. Muito obrigada pela ótima receita, querida! :)
    Um forte abraço e um beijo para ti, querida amiga! :)

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