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March 21, 2013

Blueberry Cheesecake




Now nothing better to celebrate the arrival of spring than with a delicious dessert made with fruit! This blueberries cheesecake  of bittersweet, unique and special taste and attractive with an exotic purple-blue color will probably make the delights of all there at home - well, at least of all those who enjoy desserts made with fruit! After well  Chilled serve and let yourself indulge in this  springtime delish!


Ingredients:
  •  1 can of condensed milk 
  •  2 packages of cream
  •  Gelatin sheets  - 10
  •  1 package of cheese Philadelfia
  •  2 packets of cookies
  •  120 gr unsalted butter
  •  blueberry jam
  •  blueberries

Crush the biscuits and add the melted butter, mix well and place in the bottom of a tart mould. Refrigerate while preparing the custard. Soak the gelatine leaves in four tablespoons of water and drain well before melting them in 1 dl milk. Whip the cream with three tablespoons of sugar and set aside. Beat the cheese for a few seconds with the condensed milk and stir in the sour cream, add the melted gelatin and pour over the cookies base taking it to the fridge to solidify overnight. Remove and spread the blueberries  jam and garnish with some fresh or freezed blueberries. Bring back to the fridge and serve it chilled.




Ora nada melhor para celebrar a chegada da Primavera do que com uma deliciosa sobremesa de frutos! Este cheesecake de mirtilos de sabor agridoce, único e especial e com uma atrativa cor  azul-púrpura exótica irá, provavelmente,  fazer as delícias de todos aí em casa -bom, pelo menos de todos aqueles que gostarem de doces com frutos! Depois de bem geladinho é só servir e deixar-se deliciar com este manjar primaveril!

Ingredientes:

  • 1 lata de leite condensado
  • 2 pacotes de natas
  • 10 folhas de gelatina
  • 1 embalagem de queijo Philadelfia
  • 2 pacotes de bolacha Maria
  • 120 grs de manteiga sem sal
  • doce de mirtilos
  • mirtilos
Triture as bolachas e junte a manteiga derretida, mexa bem e coloque no fundo de uma tarteira. Leve ao frigorífico enquanto prepara o creme. Demolhe as folhas de gelatina em quatro colheres de sopa de água e escorra bem, antes de derretê-las em 1 dl de leite. Bata as natas com três colheres de sopa de açúcar e reserve. Bata o queijo uns segundos com o leite condensado e junte as natas, adicione a gelatina derretida e deite sobre a base de bolacha.Leve ao frigorifíco para solidificar de um dia para o outro. Retire e espalhe por cima o doce de mirtilos com pedaços e decore com mirtilos ou congelados. Leve de novo ao frigorífico e sirva bem fresco.



27 comments:

  1. Cheesecake de mirtilo? Que ideia tão interessante, nunca provei <3

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  2. Aída ese chescake se ve muy gustoso . Mhhh me dio hambre
    Cariños

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  3. Yum, looks great, I love cheesecake :)

    http://www.hsquaredfashion.com/

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  4. OMG that looks absolutely delicious!
    cutenquirky.blogspot.com

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  5. Olá Aida

    Hummm...isto parece bom!
    Boa noite

    AMIGA da MODA by Kinha

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  6. Oh this looks so yummi yummi. Thank you for the recipe

    Glamupyourlifestyle.blogspot.de

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  7. Que buena, me encanta esta combinación.

    En la última publicación de mi blog he hecho unos pastelitos rellenos de queso fresco y arándanos igual que en tu receta. Si quierres verlos:

    http://misdulcespreferidos.blogspot.com.es/2013/03/pastissets-de-queso-y-arandanos.html

    Que pases un buen día.

    *Pilar*

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  8. Oh my how good doesn´t this look?? xo Caroline

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  9. This looks absolutely delicious. I'm so hungry now. You are a great cook! Nice photos too.
    xx

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  10. Adoro cheesecake e este ficou divino.
    As fotos estão lindas...quase babo o teclado.
    Bjs

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  11. MMMMMM I LOVE this post:) and Im so happy to have found your blog to.

    If you want to see an amazing webshop..check out my new post:)

    Have a great weekend dear

    LOVE Maria

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  12. Que cor maravilhosa!
    E que aspecto tão guloso :)

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  13. Uuumm! That's right what we need to start this lazy Spring!
    Fantastic sunny Spring!
    ... and thanks for the appetizing recipe!!!
    Kisses and smiles

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  14. Sin duda una gran bienvenida a la Primavera con esta deliciosa tarta!!!;););)
    Bs

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  15. Dear Aida, you are the queen of cakes!^^ Yum, it looks heavenly, I'd love to taste a piece, so delicious! Perfect for the start of spring indeed!:) May it be a happy and warm season for you my friend, hugs!:*

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  16. A can of blueberry pie filling works well here, too. This is my husband's favorite birthday "cake".

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  17. Um bolo muito rico e bonito, Aida. Eu gosto muito! Tem um pedaço pra mim?

    Beijos,
    Sandra von Cake

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  18. OMG!!! This looks delicious!!!
    Great done!
    xxx
    S
    http://s-fashion-avenue.blogspot.it

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  19. Ora então faxavor de enviar um aqui pra casa!!! É das poucas coisas que SEMPRE me saem mal, cheesecakes. Não tenho mão para eles, infelizmente, além de que não tenho finanças pra comprar mirtilos buahahahahah que adoro de paixão. Tem cá um aspecto, que já babei o teclado todo...aiai.
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt

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  20. Qué delicia, una tentación, bonitas fotos, besos,ana.

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  21. Hmmmm, que coisa deliciosa!!! Ficou tão lindo, da minha cor favorita! Adoro cor púrpura..., e as tuas fotos ficaram de facto lindíssimas, querida! Ah..,eu também quero um pedacinho!))
    Beijinhos querida e bom fim de semana! ;)

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  22. Impresionante la pinta de esta tarta de queso, qué maravilla, tiene un color espectacular y seguro que es una verdadera delicia. Besos

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  23. this looks so good, I am definately going to try this..love all the check pics too.
    Rosalyn
    www.just2fancy.com

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