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December 18, 2014

Rustic Coq Au Vin & Pommes Frites


My brother came home with one of his farm's roosters [naturally with feathers already plucked or else there would be no lunch for anyone, I can not do it while the meat still resembles a living animal} and asked me to cook lunch for all of us. This is a very tasty meal and just as long as the oven is hot for a couple of hours the meat of the rooster will turn out really tender. Ideal for four people, which was the case, accompanied by chips, also from our own farm, which are crispy on the outside and soft inside, it was a real treat on a cold, gray Saturday as more are expected.

Ingredients:

  • 1 rooster
  • garlic cloves
  • chilis
  • coarse salt
  • extra virgin olive oil 
  • 2 glasses of white wine
  • 1/2 lemon juice

After the rooster has been properly cleaned put it on a tray and grease with salt, garlic crushed with the peels still attached, sprinkle with chilli, extra virgin olive oil and two glasses of white wine. Finally, also water with the juice of half a lemon. Bring to a preheated oven at 220º for about 2 hours.



O meu irmão apareceu em casa com um dos galos da quinta dele [naturalmente já depenado senão não haveria almoço para ninguém, que eu não consigo fazê-lo enquanto a carne ainda se assemelha a um animal vivo} e pediu-me para fazer o almoço para todos.Esta é uma refeição saborosíssima e desde que o forno esteja bem quente durante um bom par de horas a carne do galo fica tenrinha. Ideal para quatro pessoas, que foi o caso, acompanhado de batatas fritas, também da nossa quinta, que ficam estaladiças por fora e macias por dentro  foi um verdadeiro deleite num sábado frio e cinzento, como mais que se adivinham. 

Ingredientes:
  • 1 galo caseiro
  • dentes de alho
  • malaguetas
  • sal grosso
  • azeite virgem extra
  • 2 copos de vinho branco
  • sumo de 1/2 limão
Depois do galo devidamente limpo colocar num tabuleiro e untar com sal grosso, alhos esmagados com as casca, malaguetas regar com zaeite virgem extra e com dois copos de vinho branco. Por fim, regar ainda com o sumo de meio limão. Levar ao forno pré aquecido a 220º cerca de 2 horas. 









10 comments:

  1. Gostei imenso desse sugestão, tem um aspecto bem caseiro e apetitoso!

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  2. This is exactly how I cook my chicken, -slow roast so the meat comes off the bones. So delicious.

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  3. Hmmmmm....ai que combinação boa, de dar água na boca!!!!
    Beijos!!! =)

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  4. UUUUMMM! que aspecto tan delicioso!!
    Besos

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  5. I'm with you on the feathers. I think this will be Sunday dinner!

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  6. Hola Aida, lo mejor de este plato es la salsa que queda en el fondo de la bandeja !!para mojar pan!! Un abrazo

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  7. Pá, oh Aida,manda-me lá um irmão desses pelo Natal. Better yet, deixa-me mas é ser tua irmã também muahahahahhh, vou aí almoçar pelo menos uma vez por mês e trago coisas da quinta loool!! Vá, falando a sério, adorooooo frango do campo, adoro coq au vin, e só de olhar para as fotos já me estou a babar!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  8. Aida, you are too good! The chips also must be heavenly, I dont eat them from ages, I have a huge craving now!XD

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  9. Hola Aida !! pollo con papas fritas !! mis niños adorarian esa comia !!!

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