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December 18, 2013

Homemade Orange Jam


I love homemade jams, those highly flavored which perfume the whole house and still have the advantage of being so tasty that they could be characterized as being absolutely heavenly. This is one of those to be repeat ad eternum - the strong citrus flavor, the slight acidic aftertaste calmed by a generous dosis of sugar, a very sharp aroma, the soft  and juicy texture... In this harsh winter that has barely begun, ithas proved to be just perfect!

Ingredients:

  • 7 large seedless oranges
  • 800 gr sugar
  • 7 other orange juice 
  • 2-3 cinnamon sticks

Wash the oranges and cut them with the peel on with the white part , very thinnly. Put them to soak for a day, changing the water 6 times a day. In a saucepan place the sliced ​​oranges with their peels, along with 800gr sugar and cinnamon sticks and the juice of seven oranges. Simmer gently and let boil.




Adoro doces caseiros, daqueles muito aromáticos, que perfumam toda a casa e que ainda têm a vantagem de serem tão saborosos que se podiam caracterizar como sendo absolutamente divinais. Este é daqueles para repetir ad eternum - o forte sabor cítrico, o leve travo acidulado acalmado pela generosa dose de açúcar, o aroma muito apurado, a textura macia e suculenta... neste inverno rigoroso que ainda mal começou, revelou-se perfeito!

Ingredientes:
  • 7 laranjas grandes sem sementes
  • 800 gr açúcar
  • sumo de outras 7 laranjas
  • 2 -3 paus de canela
Lave bem as laranjas, e corte-as com casca, com a parte branca e o miolo, bem fininha. Coloque-as de molho durante um dia inteiro, mudando a água 6 vezes ao dia. Numa panela coloque as laranjas à rodelas, juntamente com 800gr de açúcar e os paus de canela e o sumo. Deixe ferver e vá mexendo gentilmente. 



















8 comments:

  1. Thanks for sharing this recipe! You have perfect timing with this...I think it's perfect for the holidays. How fun would it be to make a huge batch and give this out to loved ones? :)

    xo Azu

    www.raven-locks.blogspot.com

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  2. Hola Aída yo hago unas naranjas caramelizadas muhh me encanta amiga

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  3. Obrigada, Aida por seguir o meu blog! Vou começar a preparar as suas receitas! Este jam me fez lembrar os que comia no colégio das freiras Franciscanas no Funchal!

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    1. Quintessentially brittish, so I do love this soooooo much!!
      http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

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  4. Dear Aida, you are a great cook!:) I can taste the marmalade from the photos!:) And the rose violet tea inspires me!:) Kisses, have a nice day! xo

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  5. Aidita, tens aqui uma seguidora do Funchal (além de mim, claro!) ficou com um aspeto maravilhoso mas ainda bem que só gosto de doce de abóbora ou era o meu fim! :) big kiss

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  6. De laranja nunca fiz mas agora vi o teu e fiquei aqui com agua na boca.
    Tem um aspecto delicioso
    bj

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  7. I have ALL DAY SUNDAY to do this! And I will...

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