Everyday life is the special occasion!

August 05, 2015

Summer Salad #8

Summer is  the perfect time to experiment with salad greens and this is my go-to raw salad that often is eaten simple as it is or can  act as a bed for other  salad ingredients or even as a side for a meat/ fish dish. This recipe is perfect for backyard barbecues or for a quiet lunch on the deck. I like to keep the recipe as pure as possible by using the season's fresh savory organic tomatoes and crunchy cuccumbers and by adding just a few condiments and sweet corn and pickled cuccumbers/ chives for the perfect combination of tangy and sweet.

Ingredients:
  • sweet corn
  • chili 
  • salt 
  • tomato
  • red onion 
  • cuccumber
  • cuccumber in pickles
  • chives in pickles
  • extra virgin olive oil
  • white wine vinegar

Ingredientes:
  • milho
  • piri piri
  • sal
  • tomate
  • cebola roxa
  • pepino
  • cournichons
  • cebolinho em pickles
  • azeite
  • vinagre de vinho branco

4 comments:

  1. Bem fresca e colorida como se quer nestes dias quentes!

    ReplyDelete
  2. Adoro saladas assim coloridas! Tenho de te confessar uma coisa! Sempre gostei de flores! E sempre desejei tê-las aqui em casa! Mas nunca tinha arranjado um espaço adequado e isso foi ficando sempre para trás! Desde que sigo o teu blog, e ao ver cada publicação sempre com flores diferentes, tomei consciência daquilo que ando a perder! Vai daí, ontem à meia noite (sim, leste bem, meia noite) saí para ir colher umas hortênsias! Sim, porque àquelas lindas horas hortênsias era o mais fácil de arranjar! E lá estão elas, num cantinho da minha cozinha a embelezar e dar graça aos meus dias! Obrigada, Aida!

    ReplyDelete
  3. saladas de verão têm de ter milho, diz o meu filho!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

    ReplyDelete
  4. The exact fresh salad i needed tonight... cause it's hot in Athens!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete