This is a cool and super creamy dessert that requires just a little bit of prep time and that is just as delicious as one can get. The strongly flavoured vanilla bean gives it yummylicious taste that mixed with the cruchy base is pure heaven .
Ingredients:
- 1 puff pastry sheet
- 150g Sugar
- 2 tablespoons cornstarch
- 1 vanilla pod
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- 500ml milk
- 2 packets vanilla sugar
In a pot, add the flour, sugar, eggs and egg yolks, stir with a wire rod. Add the milk and the vanilla pod and stir again. Take the cream to a low heat, stirring constantly until thickened. Allow to cool. Place the cream on the basis of puff pastry pricked with a fork, smoothing it with a spatula. Sprinkle with vanilla sugar and take to a preheated oven at 180º t for about 20-30 minutos. Take the tart from the oven. Allow to cool and then refrigerate.
- 1 folha de massa folhada
- 150g de açúcar
- 2 colheres de sopa de farinha Maizena
- 1 vagem de baunilha
- 2 ovos
- 2 gemas
- 500ml de leite
Num
tacho junte a farinha, o açúcar, os ovos e as gemas, mexa com uma
vara de arames. Junte o leite e a vagem de baunilha e torne a mexer.
Leve a lume brando, mexendo sempre até engrossar. Deixe arrefecer. Coloque
o creme na base de massa folhada, picada com um garfo, alisando-o com uma espátula. Polvilhe com açúcar baunilhado e leve ao forno por cerca
de 20-30 minutos.Retire a tarte do forno. Deixe arrefecer e depois leve ao frigorífico.
ai que me babei todaaaaa1
ReplyDeletehttp://bloglairdutemps.blogspot.pt/
Gosto muito de tartes! E esta é daquelas que se fez com todos os ingredientes que temos em casa, não é preciso nada de especial e sai uma tarte deliciosa e linda como essa! Beijinhos
ReplyDeleteEstá fantástica essa tarte, tão apetitosa!
ReplyDeleteI just tried to eat my screen.
ReplyDeleteMmmm...my favourites! <3
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