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July 15, 2015

Grapefruit Swiss Roll

I've developed a thing for swiss rolls  -I  love experimenting with new flavours and the process of rolling it itself which results into something kind of magic. The tangy fresh grapefruit juice mixed with orange packs gives a refreshing flavor to the dough bringing  a whole new savory dimension to this easy and simple baked good at each bite. Plus enjoy the  wonderful aroma in your kitchen for a good couple of hours.

Ingredients:
  • 6 eggs
  • zest of 1 orange
  • grapefruit juice 1/5
  • 200gr sugar
  • 200g flour 
Separate the yolks from the whites and whisk the egg whites. Reserve the whisked egg whites. Whisk the egg yolks with sugar and the zest of the orange. Afterwards add 1/5  the juice of the grapefruit and whisk again. Add the flour and whisk, then involving the whisked egg whites. Pour it over a tray lined with non-stick baking paper and take it to bake at 190 ° C for 15 minutes. Remove from oven and turn it on a clean kitchen cloth, sprinkled with sugar. Wrap carefully with the help of the cloth sprinkled with sugar, squeezing well. Allow to cool.


Ingredientes:
  • 6 ovos
  • raspa de 1 laranja 
  • sumo de 1/5 de toranja
  • 200gr açúcar
  • 200g farinha
Separe as gemas das claras e bata as claras em castelo. Reserve as claras . Bata bem as gemas com o açúcar e com a raspa da laranja. Adicione depois 1/5 do sumo da toranja e bata de novo. Junte a farinha e bata, depois envolvendo as claras batidas em castelo. Verta dentro do tabuleiro do forno, forrado com papel vegetal anti-aderente e leve a cozer a 190ºC, por 15 minutos. Retire do forno e desenforme sobre um pano de cozinha, polvilhado com açúcar.   Enrole cuidadosamente com a ajuda do pano polvilhado com açúcar, apertando bem. Deixe arrefecer.





6 comments:

  1. Que lindo! Gosto tanto de ver tortas perfeitamente enroladas como essa! E adorei as flores no aquário! Fica uma jarra diferente mas com muito estilo! Adoro rosas, são as minhas flores preferidas, e a gipsofila dá sempre graça a um arranjo floral! No meu casamento usei e abusei das rosas e da gipsofila!! Aida, tenho passatempo lá no blog, espreita, gostava muito que participasses! Beijinho

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  2. Mouthwatering Aida, always enjoy your swiss rolls! Wish I had a piece right now!:P

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  3. Essa torta ficou linda e tão perfeita,tomara que as minhas ficassem assim.
    Adorei
    bj

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  4. Hummm,
    Nice pictures. Already ate a slice of that roll. Beautiful.

    Beijinhos,
    Clarinha
    http://receitasetruquesdaclarinha.blogspot.pt/2015/07/salema-em-crosta-de-sal-com-salada-de.html

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  5. It looks beautiful, i am sure it would taste too!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

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  6. quem me dera conseguir fazer tortas, as tuas ficam tão bonitas, as minhas parecem um acidente espacial em marte...
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt

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