Ingredients:
- tagliatelle
- extra virgin olive oil
- garlic cloves
- salt
- water
- butter
- cheese from the Azores
- smoked turkey ham
is
much more than nourishment; it is the vehicle through which we
communicate sentiments, express our creativity and create memories. -
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In a pan with a soup spoon of butter, water and salt cook the pasta al dente. Drain and reserve. Put a deep frying pan with extra virgin oilve oil and some garlic cloves on the heat and without burning the garlic, sauté it and then add the pasta. Keep tossing it. Put it in a big plate, add the shredded ham placing it in the sides so that it doesn't get hot and sprinkle the shavings of cheese all over the pasta when it is still hot. Serve immediately.
Ingredientes:
- tagliatelle
- azeite extra virgem
- dentes de alho
- sal
- água
- manteiga
- queijo dos Açores
- presunto de peru
Numa panela com uma colher de sopa de manteiga, água e sal cozinhe a massa al dente. Escorra e reserve. Coloque uma frigideira funda com azeite e alguns dentes de alho ao lume e sem queimar o alho, salteie-o e, de seguida, adicione a massa. Mantenha-se a virá-la. Coloque-a num prato grande, adicione o fiambre fumadoesfiapado colocando-o nas bordas de forma a não o deixar aquecer e polvilhe as lascas de queijo por cima da massa enquanto ainda está quente. Sirva imediatamente.
Só lhe tirava o queijo da ilha, que infelizmente não consigo nem cheirar looool!! AGora fiquei cheia de fome, obrigadinha hein!!
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Tão bom! Ao contrário da Miranda para mim o queijo foi uma excelente opção!! ;) Beijinho
ReplyDeleteThis is a staple at our house. With ham or anchovies or chicken or mushrooms...everything!
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