Taking advantage of the strawberry season and the fact that we were attending two birthday parties the past weekend I decided to bake something easy, wonderfully scented and tasty and that would please our kind hosts and their guests. This is a delicous, refreshing and light dessert that I garantee you will pove irresistible!
Ingredients:
- 300gr of strawberries
- 100gr sugar
- ½ dl milk
- 3 sheets of gelatine
- 200ml of whipped cream with 3 tablespoons sugar
Cut the strawberries into small pieces and reduce them to puree. Add sugar and let it boil for 5 minutes - stirring in the meantime. Remove from heat, let cool and add the milk.
Place the gelatine sheets for 2 minute soaked in cold water, then drain them and bring to medium heat until melted. Add the melted gelatin to the mixture and add the whipped cream with 3 tablespoons sugar. Put the red fruits at the bottom of a small bowl to cool until it solididifies (preferably overnight). Garnish with red fruits and serve chilled.
Ingredientes:
- 300gr de morangos
- 100gr de açúcar ½ dl de leite
- 3 folhas de gelatina
- 200ml de natas batidas com 3 colheres de açúcar
Corte os morangos em pedaços pequenos e reduzir a puré.Junte o açúcar e leve ao lume, deixando ferver 5 minutos - entretanto vá mexendo o tacho.Retire do lume, deixe amornar e adicione o leite.
Colocar as folhas de gelatina 2 minutos de molho em água fria, escorrer e levar ao lume até derreter. Junte a gelatina derretida ao preparado e adicione as natas batidas com as 3 colheres de açúcar. Coloque frutos vermelhos no fundo de uma taça leve ao frio até solidificar (preferencialmente de um dia para o outro). Enfeite com frutos vermelhos e sirva bem gelado.
That looks incredible! Thanks for sharing this yummy looking recipe :)
ReplyDeletexo Azu
www.raven-locks.blogspot.com
Uma sobremesa mesmo apetitosa, ficou com uma cor linda!
ReplyDeleteOooh, great!
ReplyDeleteStrawberry and Red Fruits, foreverrrrrrr!
... and great the pictures!
Hugs
Uma sobremesa simples e deliciosa
ReplyDeleteBem ao meu gosto.
Bjs
delicious and beautiful pics..
ReplyDeletekisses
En épocas de berris hago mucho un postre bien parecido ,, que tengas un lindo día
ReplyDeletepelamordedeus que booooooom aspecto!!! Não consigo trabalhar com gelatina - infelizmente sai sempre mal, sempre, é como a maionese com certas pessoas - mas cada vez que vejo doces assim baboooooooooo que nem doida!!
ReplyDeletehttp://bloglairdutemps.blogspot.pt/