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May 08, 2014

Lemon Swiss Roll

  
With the whirlwind of birthday parties that have been going on  lately , the truth is that I have spent a lot of time in the kitchen experimenting with a variety of sweets which have long felt some curiosity about but didn't dare risking. This delicious , very fresh and aromatic lemon Swiss roll , which is very difficult to resist to or just stick with a single slice , was one of them . Although I already had eaten it countless times , it had never been made by me and , this time , it was one of my contributions to a casual family gathering  and an absolute guarantee of success !

Ingredients:

  • 8 large eggs
  • 250g Sugar
  • 50g flour
  • 1 teaspoon of baking powder
  • 125ml lemon juice
  • 25g melted butter
  • zest of 1 large lemon
  • unsalted butter
  • sugar

Turn the oven to 180 º C. In a bowl , mix the sugar with the flour , baking powder, lemon zest and juice . Add the eggs ,beat nicely so that they not turn into a foam. Before taking it into the oven , add the butter . Pour the mixture into a baking tray
buttered and lined with parchment paper and buttered again . Bake for about 30 minutes. Check if it is cooked, remove from oven . Turn the tray gently over a cloth sprinkled with sugar and wrap the pie while it is still warm gently with the cloth, squeezing well . Let cool. Take it to the refrigerator to allow getting it cold and serve it cut into slices.



Com a roda viva de festas de aniversário que tem acontecido ultimamente, a verdade é que tenho passado imenso tempo na cozinha a experimentar uma série de doces com os quais há muito andava com curiosidade de me aventurar. Esta deliciosa, fresquíssima e aromática torta de limão, à qual é muito difícil resistir ou ficar-se apenas por uma singela fatia, era um deles. Embora já a tivesse comido inúmeras vezes, nunca tinha sido feita por mim e, desta feita, foi uma das minhas contribuições para uma reunião de família casual e a garantia absoluta de sucesso!


Ingredientes:
  • 8 ovos grandes
  • 250g de açúcar
  • 50g de farinha
  • 1 colher de chá de fermento em pó
  • 125ml de sumo de limão
  • 25g de manteiga derretida
  • raspa de 1 limão grande
  • manteiga
  • açúcar
Ligue o forno a 180ºC. Numa tigela, misture o açúcar com a farinha, o fermento, a raspa do limão e o sumo. Junte os ovos, ligue muito bem, sem bater demais para não ganhar espuma. Antes de colocar no forno, junte a manteiga. Deite a mistura num tabuleiro forrado com papel vegetal e untado com manteiga. Leve a cozer cerca de 30 minutos. Verifique se está cozida e retire do forno. Vire o tabuleiro com cuidado sobre um pano polvilhado com açúcar e enrole a torta ainda quente cuidadosamente com a ajuda do pano, apertando bem. Deixe arrefecer.Leve ao frigorífico e sirva-a cortada às fatias.















9 comments:

  1. I never ate it but Im sure it must be so delicious, fresh and sweet! Id love to try it right now, looks very mouthwatering!:) Hugs Aida! xo

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  2. Mas que linda ficou essa torta, perfeita!

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  3. Oh wow , beautiful cakes

    N@NY

    - My new jersey travell ootd , tell me your opinions ladies

    http://artofnanyslife.blogspot.com/

    P.S. Follow me on insta & i will instantly follow back @nanyslife

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  4. That is a masterpiece. I would be afraid to roll it!

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  5. Ficou linda e com sabor a limão tem que estar uma delicia.
    Bjs

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  6. Always so skillful, my dear!
    The result is that masterpiece!!!
    Love and smiles

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  7. wow, looks yummy! I would like to try too, I'll try to bake one with your recipe!

    kisses from Bali,
    DIAS

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  8. Qué maravilla, lo había visto de naranja, pero de limón, me parece muy tentador, qué delicia. Besos

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  9. Estou a baabaaaar!!! Não consigo fazer tortas, não vale a pena, deslaçam, desmancham-se, é um horror. Mas comê-las, isso sou perita!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt

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