If you want to celebrate Halloween with the kids, , I suggest you a a delicious , nutritious and funny cake with the quintessential symbol of autumn , the pumpkin , which by this time abounds in any market or organic farm home . For a fun note I decided to add some gums [ my favorite treat ] and a kind of black crosses made of dark bitter chocolate - which can be quite easily be mistaken for any prehistoric bird so imperfect that came out - and give a Dantesque grave tone to some pumpkin , cinnamon and nuts squares that are so tasty , they could easily make the dead raise! God forbid! ;)
Ingredients:
- 4 eggs
- 1 cup of light brown sugar
- 1/2 cup of oil
- 2 cups Flour
- 1 cup of crushed nuts
- whole nuts
- 2 teaspoons baking powder
- 400g cooked pumpkin
- 2 tablespoons cinnamon
Se quiser celebrar o Halloween com os miúdos, de uma forma deliciosa, nutritiva e engraçada, sugiro-lhe um bolo com o símbolo do outono por excelência, a abóbora, que por esta altura abunda por qualquer mercado ou quinta biológica caseira. Em tom de brincadeira decidi juntar umas gomas [a minha guloseima favorita] e uma espécie de cruzes de chocolate negro - que podem ser perfeitamente confundidas com um pássaro pré histórico qualquer de tão imperfeitas que saíram - e dar o tom dantesco de uma sepultura a uns quadrados de abóbora, canela e nozes que, de tão saborosos, até fazem ressuscitar os mortos!Salvo seja! ;)
Ingredientes:
- 4 ovos
- 1 chávena de açúcar amarelo
- 1/2 chávena de óleo
- 2 chávenas de farinha
- 1 chávena de nozes moídas
- nozes inteiras
- 2 colheres de chá de fermento
- 400g abóbora menina cozida
- 2 colheres de sopa de canela
Numa taça colocar os ovos, o açúcar, o óleo, a canela e bater. Juntar a abóbora limpa e previamente cozida e escorrida e bater. Fica uma creme líquido que se verte para uma taça, na qual se vai misturar a farinha, o fermento e as nozes moídas previamente. Adicionar uma quantidade generosa de nozes partidas grosseiramente. Ligar o forno a 180º. Untar uma forma com manteiga em spray, e verter a massa. Levar ao forno a cozer durante cerca de 45 minutos. Fazer teste do palito.
Hola Aída que biscochuelos más ricos y terroríficos ,, especiales para Hallowen
ReplyDeleteEu adoro é essas gomas :P
ReplyDeletehttp://annluckindarkdays.blogspot.pt/
Looks delicious!!!
ReplyDeleteAnd so pretty!
Kisses
http://achadosdamila.blogspot.com.br/
Mh this sounds amazing and they look really yummy! Great idea for Halloween!
ReplyDeleteallthingsglitterandbeauty
Really looks delicious! Looking at it makes my tummy growl! agghhh must-find-something-to-eat!!!
ReplyDeletesarahrizaga.blogspot.com
"Cute" cookies!
ReplyDeleteHave a happy Halloween!
Adoro bolos com abóbora, ficam sempre tão bons!
ReplyDeleteTem TÃO bom aspecto!!!! Infelizmente não estou com vontade nenhuma de celebrar o halloween hoje, vou guardar para o fim de semana, hoje queria estar bem longe daqui, a prestar homenagem a uma pessoa que eu muito admiro e que escolheu deixar este mundo. É mesmo dia das bruxas, hoje. Ou melhor, hoje para mim é verdadeiramente Samháin...
ReplyDeletehttp://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com
Olá Aida
ReplyDeleteCopiei. Sua receita parece deliciosa.
Poderia curtir minha Fan Page?
https://www.facebook.com/pages/Amiga-da-Moda/215006985307098?ref=hl
AMIGA DA MODA by Kinha
How great is this idea! Cute, cute! :)
ReplyDeleteFicaram lindos e com nozes ficaram mesmo ao meu gosto.
ReplyDeleteBjs
Ah, that looks delicious and Halloween-Style :)
ReplyDeleteThanks for your comment.... I follow you now on GFC
Would be too happy if you follow back
http://coco-colo.blogspot.de/
I was truly hoping for a Halloween recipe from you dear, you just made my dear! This is the best and delicious treat I have seen for Halloween, it looks so appetizing and simply adore the addition of the gums and the crosses as decoration, so spooky! Happy Halloween my dear Aida, have fun!:) Hugs! xo
ReplyDeleteLove your blog!! Started following you via GFC, would you like to follow me? blackcherrylady.blogspot.com
ReplyDelete....a real temptation indeed, my dear!
ReplyDeleteI wish you a nice Halloween and a fabulous weekend!
You are an artist and a great cook!!! I'd love to try them!
ReplyDeleteDon't Call Me Fashion Blogger
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Tnx for your lovely comment Aida!!!! You have a great blog.... keep in touch darling!!!
ReplyDeleteIt's amazing for me to have a site, which
ReplyDeleteis beneficial designed for my knowledge. thanks admin
Also visit my blog :: トゥミ トラベル
Oh, fun! I love gums, too. Do you have trick-or-treating?
ReplyDeleteUnha delicia de Cake!!! Adoro a calabaza!!
ReplyDeleteUn besito,
Sandra von Cake