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October 31, 2013

Pumpkin & Nuts Halloween Squares


If you want to celebrate Halloween with the kids, , I suggest you a a delicious , nutritious and funny cake with the quintessential symbol of autumn , the pumpkin , which by this time abounds in any market or organic farm home . For a fun note I decided to add some gums [ my favorite treat ] and a kind of black crosses made of dark bitter chocolate - which can be quite easily be mistaken for any prehistoric bird so imperfect that came out - and give  a Dantesque grave tone to some  pumpkin , cinnamon and nuts squares that are so tasty , they could easily make the dead raise! God forbid! ;)

Ingredients:

  • 4 eggs
  • 1 cup of light brown sugar
  • 1/2 cup of oil
  • 2 cups Flour
  • 1 cup of crushed nuts
  • whole nuts
  • 2 teaspoons baking powder
  • 400g cooked pumpkin
  • 2 tablespoons cinnamon
In a bowl place the eggs , sugar , oil , cinnamon and beat . Add the  clean, previously cooked and drained pumpkin beat again. You'll have a liquid a cream that you'll pour into a glass bowl, in which you will mix the flour , the baking powder and beforehand grounded nuts . Add a generous amount of nuts coarsely chopped . Turn on the oven to 180 º . Grease a pan with butter spray and pour the batter.  Take it to the oven to bake for about 45 minutes. Do the toothpick test.



Se quiser celebrar o Halloween com os miúdos, de uma forma deliciosa, nutritiva e engraçada, sugiro-lhe um bolo com o símbolo do outono por excelência, a abóbora, que por esta altura abunda por qualquer mercado ou quinta biológica caseira. Em tom de brincadeira decidi juntar umas gomas [a minha guloseima favorita] e uma espécie de cruzes de chocolate negro - que podem ser perfeitamente confundidas com um pássaro pré histórico qualquer de tão imperfeitas que saíram - e dar o tom dantesco de uma sepultura a uns quadrados de abóbora, canela e nozes que, de tão saborosos, até fazem ressuscitar os mortos!Salvo seja! ;)

Ingredientes:
  • 4 ovos
  • 1 chávena de açúcar amarelo
  • 1/2 chávena de óleo
  • 2 chávenas de farinha
  • 1 chávena de nozes moídas
  • nozes inteiras 
  • 2 colheres de chá de fermento
  • 400g abóbora menina cozida
  • 2 colheres de sopa de canela

Numa taça colocar os ovos, o açúcar, o óleo,  a canela e bater. Juntar a abóbora limpa e previamente cozida e escorrida e bater.  Fica uma creme líquido que se verte para uma taça, na qual se vai misturar a farinha, o fermento e as nozes moídas previamente. Adicionar uma quantidade generosa de nozes partidas grosseiramente. Ligar o forno a 180º. Untar uma forma com manteiga em spray, e verter a massa. Levar ao forno a cozer durante cerca de 45 minutos. Fazer teste do palito.
















20 comments:

  1. Hola Aída que biscochuelos más ricos y terroríficos ,, especiales para Hallowen

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  2. Eu adoro é essas gomas :P
    http://annluckindarkdays.blogspot.pt/

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  3. Looks delicious!!!
    And so pretty!
    Kisses

    http://achadosdamila.blogspot.com.br/

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  4. Mh this sounds amazing and they look really yummy! Great idea for Halloween!

    allthingsglitterandbeauty

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  5. Really looks delicious! Looking at it makes my tummy growl! agghhh must-find-something-to-eat!!!

    sarahrizaga.blogspot.com

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  6. "Cute" cookies!
    Have a happy Halloween!

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  7. Adoro bolos com abóbora, ficam sempre tão bons!

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  8. Tem TÃO bom aspecto!!!! Infelizmente não estou com vontade nenhuma de celebrar o halloween hoje, vou guardar para o fim de semana, hoje queria estar bem longe daqui, a prestar homenagem a uma pessoa que eu muito admiro e que escolheu deixar este mundo. É mesmo dia das bruxas, hoje. Ou melhor, hoje para mim é verdadeiramente Samháin...
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

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  9. Olá Aida

    Copiei. Sua receita parece deliciosa.

    Poderia curtir minha Fan Page?
    https://www.facebook.com/pages/Amiga-da-Moda/215006985307098?ref=hl

    AMIGA DA MODA by Kinha

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  10. How great is this idea! Cute, cute! :)

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  11. Ficaram lindos e com nozes ficaram mesmo ao meu gosto.
    Bjs

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  12. Ah, that looks delicious and Halloween-Style :)
    Thanks for your comment.... I follow you now on GFC
    Would be too happy if you follow back

    http://coco-colo.blogspot.de/

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  13. I was truly hoping for a Halloween recipe from you dear, you just made my dear! This is the best and delicious treat I have seen for Halloween, it looks so appetizing and simply adore the addition of the gums and the crosses as decoration, so spooky! Happy Halloween my dear Aida, have fun!:) Hugs! xo

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  14. Love your blog!! Started following you via GFC, would you like to follow me? blackcherrylady.blogspot.com

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  15. ....a real temptation indeed, my dear!
    I wish you a nice Halloween and a fabulous weekend!

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  16. Tnx for your lovely comment Aida!!!! You have a great blog.... keep in touch darling!!!

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  17. It's amazing for me to have a site, which
    is beneficial designed for my knowledge. thanks admin

    Also visit my blog :: トゥミ トラベル

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  18. Oh, fun! I love gums, too. Do you have trick-or-treating?

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  19. Unha delicia de Cake!!! Adoro a calabaza!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

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