For the birthday of a very special person in my life , I wanted to make a cake that would gather in itself the warmth , the sweetness , the softness, the tradition , the nostalgia and such a flavor intensity that equaled the feeling that unites us . It was to commemorate the sweet 60 of a person for whom I have an ineffable love, to celebrate the anniversary of someone who was always more than my mother , best friend, companion , wise counselor and attentive guardian , my dearest sister Adelaide , to whom I wish the best in the whole world!
Ingredients:
- 6 eggs
- 150g of butter at room temperature
- 200g of crushed nuts
- 400g flour
- 150g icing sugar
- 150g dark brown muscovado sugar
- 1 teaspoon baking powder
- 250ml milk
- nuts, 1 package of cream and 1 white chocolate for decoration [ganache]
Beat the egg whites and set aside. Chop 200g of nuts in the grinder and set aside. Beat the egg yolks, the powdered sugar and the butter. In a separate bowl , add the flour and baking powder and dark brown sugar and alternate with the milk . Add the nuts powder to the mixture. Join it to the dough that has the yolks and beat . Pour the beaten egg whites and fold gently . Take it to a 180º preheated oven for about 60m . Make the toothpick test. To cover the cake with ganache take a package of 200ml cream to a low heat without letting it boil and pour a chopped white chocolate. Stir until it becomes more consistent , turn off the heat , let cool and pour over cake . Garnish with nuts in halves .
Para o aniversário de uma pessoa muito especial na minha vida, quis fazer um bolo que reunisse em si o aconchego, a doçura, a suavidade, a tradição, a nostalgia e a intensidade de sabor que igualasse a do sentimento que nos une. Foi para a comemoração dos sweet 60 de uma pessoa por quem nutro um amor inefável, para celebrar o aniversário daquela que foi sempre mais do que minha mãe, melhor amiga, companheira, sábia conselheira e atenta guardiã, a minha querida irmã Adelaide, a quem eu desejo o melhor do mundo!
Ingredientes:
- 6 ovos
- 150g de manteiga à temperatura ambiente
- 200 g de miolo de noz triturado
- 400g de farinha
- 150g açúcar em pó
- 150g açúcar mascavado dark brown
- 1 colher de chá de fermento
- 250ml leite
- nozes, 1 pacote de natas e 1 chocolate branco para a decoração [ganache]
Bata as claras em castelo e reserve. Pique 200g de nozes na picadora e reserve. Bata as gemas, o açúcar em pó e a manteiga. Numa taça à parte, adicione a farinha e o fermento,bem como o açúcar mascavado escuro e vá intercalando com o leite. Junte as nozes ao preparado. Junte o preparado que leva a gemas e bata. Verta as claras batidas em castelo e envolva gentilmente. Leve a cozer em forno previamente aquecido a 180º durante cerca de 60. Faça o testde do palito. Para a cobertura de ganache aqueça ao lume sem deixar ferver um pacote de nats de 200ml e verta um chocolate branco aos pedaços. Mexa até se tornar mais consistente, desligue, deixe arrefecer e verta sobre o bolo. Decore com metades de nozes.
Muitos parabéns á tua irmã, que sendo Balança TEM de ser uma excelente pessoa, eheheh. E é uma sortuda, que esse bolo tem cá um aspecto, nhaaaaam!!!
ReplyDeletehttp://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt/
How sweet of you! Happy Birthday to your sis Adelaida! Wish her all the best too! I believe you made her super happy with this delicious cake dear, it looks very very yummy and mouthwatering!:) Have a good day my dear, kisses! xo
ReplyDeleteI know, you are undoubtedly a very nice sweet and adorable girl!
ReplyDeleteA great HAPPY BIRTHDAY to your dear Adelaida and many kisses to both!
hugs and love!
uau tem um aspecto tão apetitoso :)
ReplyDeleteMeu Deus, que bolo fantáaastico!!! A combinação de chocolate branco e nozes é uma delícia, é uma loucura!!! Adorei a receita, querida!
ReplyDeleteUm beijo grande* ;))
Uma maravilha!
ReplyDeleteAi que isto devia estar maravilhoso! :)
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