I love challenges and this dish of stewed vegetables of French origins have has long been whetting my appetite - maybe since I saw the animated movie with the same name! After researching some adaptations to the classic recipe, and picking up flavors that I really liked I prepared this version of ratatouille, accompanied by grilled steaks turkey seasoned only with salt, chilli and lemon juice, perfect to satisfy even those who are more reluctant to the intake of vegetables.
Ingredients:
- 2 zuchinnis
- 1 red pepper
- 1 green pepper
- onion
- garlic
- chilli
- mushrooms
- tomato concentrate
- salt
- extra virgin olive oil
- 1 glass of white wine
Start by cutting the ends of the zucchinis. Cut them into thin slices. In the meantime, prepare the remaining vegetables. Peel up and chop the onion and the garlic cloves coarsely . Fry the onion and garlic in a pan with extra virgin olive oil and 3 chillis. When the onion becomes transparent, join in the tomato concentrate. Add the already cut vegetables and also the sliced mushrooms,watering with a glass of white wine and allow the food to simmer with the pot semi capped until the vegetables are soft.
Eu adoro desafios e este prato de legumes guisados de origem francesa há muito que me andava a aguçar o apetite - talvez desde que vi o filme de animação com o mesmo nome! Depois de pesquisar algumas adaptações à receita clássica, e pegando em sabores de que gosto muito, preparei esta versão de ratatouille, acompanhada de bifinhos de perú grelhados temperados apenas com sal, piri piri e sumo de limão, perfeita para satisfazer mesmo aqueles que são mais reticentes à ingestão de legumes.
Ingredientes:
- 2 courgettes
- 1 pimento vermelho
- 1 pimento verde
- cebola
- alho
- malaguetas
- cogumelos
- concentrado de tomate
- sal
- azeite virgem extra
- 1 copo de vinho branco
I also loved that movie:)
ReplyDeleteAdorei tudo,o ratatouille cheio se coisas boas.a carne que esta uma delicia.
ReplyDeleteUm pão bem ao meu gosto.
Seria um almoço perfeito
bjs
Uma sugestão de aspecto bem caseiro!
ReplyDeleteé só o filme preferido do meu filho. Já fui viciada em Rattatouille, agora não posso nem ver á frente ehehe.
ReplyDeletehttp://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt/
Hi Aida! Yum, it is tryly appetizing, you are so good with cooking, wish I was so much great as you!:) You know that I never taste this dish? Yours looks delicious! Have a nice evening my friend, big kiss! xo
ReplyDeleteSicilians call this giambotta. Sicilian soul food.
ReplyDeleteAh que saudades desse cantinho!!!! Querida, perdoa-me por favor por não ter visitado o teu lindo blog! Foi só por causa de ocupação imensa...
ReplyDeleteEu até fiquei com fome e com água na boca, olhando as fotos do teu rattatouille e pão! Tudo ficou tão lindo e delicioso! Adorei! :)
Beijinhos grandes querida e um bom fim de semana! *** ;)