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April 25, 2013

Tuna Fish/ Mushrooms Lasagna



As soon as the warmer weather starts to appear on a steady basis, my senses try to be focused on tasty, easy and pratical meals that are ideal for inviting friends over. This lasagna is absolutely delicious, super easy to make and economical as well, which is also an excelent requirement. As today is a national holiday this is a very nice solution for a dinner or lunch with family and or friends, specially if outdoors so that you'll  enjoy this beautiful sun that's been shining for so many days!



Ingredients:
  • 5 cans of tuna fish
  • 2 onions
  • garlic
  • a bay leaf
  • chilis
  • spinaches
  • 2 cans of mushrooms
  • extra virgin olive oil
  • white wine
  • cheese 
  • lasagna pasta sheets


Put the chopped onion  to brown in a frying pan with olive oil  along with the chopped garlic, a bay leaf, some chillies and a pinch of salt. When lightly browned, add a can of tomatoes cut into pieces and stir well. Leave to ascertain and add a can of mushrooms drizzled with a glass of white wine. Meanwhile, cut the spinach in tiny tots and wrap up in braising. When ready, about 15 to 20m, the put the sheets of lasagna that have been previously softened in the bottom of a lasagna pan, put a layer of the braising, another of tuna fish and cover them with cheese. Repeat the process again and end up with a sheet of lasagne sprinkled with cheese. Place in a  preheated oven to 180 degrees until done.


 Assim que o tempo quente começa a aparecer numa base constante, os meus sentidos tentam focar-se em refeições saborosas, fáceis e práticas que são ideais para convidar amigos. Esta lasanha é absolutamente deliciosa, super fácil de fazer, bem como económica, que também é um requisito excelente. Como hoje é feriado nacional, esta é uma solução muito agradável para um jantar ou almoço com a família e/ ou amigos, especialmente se ao ar livre, para que possa apreciar este belo sol que tem vindo a brilhar há tantos dias!

Ingredientes:

  • 5 latas de atum
  • 2 cebolas
  • alho
  • uma folha de louro
  • malaguetas
  • espinafres
  • 2 latas de cogumelos
  • azeite virgem extra
  • vinho branco
  • queijo
  • folhas de massa de lasagna

Numa sertã com azeite pôr a cebola picada a alourar juntamente com o alho picado, uma folha de louro, algumas malaguetas e uma pitada de sal. quando estiver levemente dourado, juntar uma lata de tomate aos pedaços e mexer bem. Deixar apurar e juntar uma lata de cogumelos regada com um copo de vinho branco. Entretanto, cortar os espinafres miudinhos e envolver no refogado. quando estiver pronto, cerca de 15 a 20m, dispor as folhas previamente amolecidas da lasanha no fundo de um tabuleiro, colocar uma camada do refogado, outra de atum e cobrir com queijo. Repetir o processo de novo e acabar com uma folha de lasanha bem polvilhada com queijo. levar ao forno pré aquecido a 180º até estar pronto.














20 comments:

  1. Looks delish!

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    ox from NYC!
    davie+erica

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  2. que óptimo aspecto, deve ser uma delícia!

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  3. Lasagna, oh céus eu sou doida por lasagna!!!
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

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  4. This looks so delicious. I love lasagne so much. These photos are very nice too.
    xx

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  5. Oh lasagneeeeee!
    Theu look so inviting, a real temtation!
    Happy April 25, my dear!!!!
    *----*

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  6. Dear Aida, also here we celebrate a national holiday today, this dish would be perfect for the lunch or dinner! Yum! Looks super tasty and delicious! Love lasagne in every ways!!:) Kisses and hugs my dear, have a good day!:*

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  7. Que rico lasaña Aida..Y el cortador que chulo!!Besos

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  8. Um lasanha com excelentes ingredientes e com um aspecto delicioso.
    Gostei muito.
    bjs

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  9. Espero que disfrutes de la fiesta con esta lassaña tan estupenda. Besos.

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  10. Awesome!
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  11. wow interesting! I think i'm going to try it out!

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  12. You have a spatula, that says LASAGNA?!?! Garfield would be jealous.:D Tuna and mushrooms, cool twist, looks and sounds DELICIOUS.;)

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  13. Que rica tiene que estar la lasaña de champiñones!!! Con lo que me gustan a mí las lasañas!!! Mmmmmm

    Un besito,
    Sandra von Cake

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  14. I love tuna in every single ways! It looks só tasty...Nhammm! :) Kisses

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  15. Que lasagna linda, apetitiosa, e com uma cor tão agradável!!!
    Adorei a receita e... a tua espátula! :D Muito original e elegante! :)
    Beijinhos, querida* ;)

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