I believe this is not a dish enjoyed by everyone [it consists of thin slices of cow's liver], but here in Portugal it is a treat to which we take our hats off! I really enjoy it since my childhood years and now that I can master the art of making aromatic, tasteful and very appetizing sauces I didn't hesitate in cooking the cow liver for a dinner to which not even my husband, who isn't exactly fond of this dish, offered resistance.
Ingredients:
- cow liver
- garlic
- pepper
- a bay leaf
- white wine
- vinegar
- potatoes
- olives
- sprouts
Chop the garlic, add the sliced bay leaf , pepper and water the cow liver with a glass of white wine and another of vinegar and let it marinate overnight. The following day fry it in a bit of hot oil, while boiling the potatoes and the sprouts seperately. add some chopped garlic to the sprouts and drop some olive oil!Serve with Portuguese Wine! ;) Bon apétit!
Acredito que este não seja um prato apreciado por todos, mas aqui em Portugal é um petisco de se lhe tirar o chapéu! Eu adoro-o desde pequena e agora que já consigo fazer molhos aromáticos, bastante apurados e muito apetitosos, não hesitei em cozinhá-las para um jantar ao qual nem o meu marido, que é um dos não apreciadores do prato, não ofereceu qualquer resistência.
Ingredientes:
- fígado bovino
- alho
- piri-piri
- uma folha de louro
- vinho branco
- vinagre
- batatas
- azeitonas
- grelos
Pique o alho, acrescente a folha de louro cortado, pimenta e regue o fígado de vaca com um copo de vinho branco e outro de vinagre de vinho branco e deixe marinar durante a noite. No dia seguinte, frite-o em um pouco de óleo quente, enquanto ferve as batatas e os grelos separadamente. Adicione um pouco de alho picadoaos grelos e regue com azeite! Sirva com vinho Português! ;) Bon apetit!
I agree this looks soooo delectable to pass up Aida....great job & thanks for sharing amiga!!!
ReplyDeleteREBECCA
www.redtagchiclosangeles.com
sounds good!
ReplyDeleteBlog about life and travelling
Blog about cooking
This looks so yummy! It's a great idea and a nice job. I want to try it one day.
ReplyDeletexx
Adoro! E assim com pão e azeitonas.. humm!
ReplyDeleteAdoro iscas [dispenso é as batatas cozidas!!!], que delícia!
ReplyDeleteIt is my family classic meal, I've been eating liver since I began to eat solid food, "je adore" that dish" in the way you do!
ReplyDelete(in Italy we use onions instead of garlic, try , it's wha we say "Alla veneziana")
Ah, my compliments for your presenting all!
Joyful day my dear! XXXX
The bread looks delicious!
ReplyDeleteLove,
Rowan
www.redreidinghood.com
Ola mi querida! I confess I never ate it, I'm always curious to see and try new dishes also from other cultures, so thanks for sharing! It could be perfect for the upcoming cold days! Kisses and have a great day my dear!:***
ReplyDeleteOlha que engraçado!!! O meu marido também não era grande fã de isacas (anos e anos a comer na cantina do Técnico dá nisso) mas agora já as come. Até o meu puto adora, e eu é desde miúda. O toque dos espinafres com alho então, uiui, eu cá sou mesmo antivampiro, abuso do alho em tudo!!!
ReplyDeleteyummyyyy!!! looks so delicious!
ReplyDeletehttp://cristinasurdu.blogspot.it/
Que delicia!!! TUDO!!!
ReplyDeleteBom resto de semana!! :)
http://www.facebook.com/estilohedonico
http://estilohedonico.blogspot.pt/
xoxo
It actually looks lovely!
ReplyDeleteyumyyy :) looks great and tasty
ReplyDeleteI love your blog! Now, i follow you! :). xoxo from http://a-little-look-to-my-looks.blogspot.com.es/2012/10/maxi-jacket.html#comment-form
ReplyDeleteHmm, parece uma delícia! Eu não resistia a provar uma boa porção do teu prato, querida! :) Ficou muito apetitoso! :)
ReplyDeleteBeijinhos***