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June 14, 2012

Lemon Meringue Pie


When the heat begins to tighten there is nothing better for a evening dessert, when a fresh breeze rises, than one (or two) scoops of ice cream accompanied by a slice of pie with a crunchy crust, a savory filling and  sharply sour  lemon aftertaste, in a  meringue with a smooth , creamy and irresistible texture- at least for me. It is very easy, do you want to try it?

Ingredients:
  • juice of 2 lemons
  • 1 can sweetened condensed milk
  • 1 package and a half of sugary  of crackers 
  • 3 tbsp (tablespoons) sugar
  • 250 g butter, melted
  • 6 eggs
  • lemon zest
 

Preheated oven at 180ºC.

Chop the crackers, add the melted butter, knead with your hands, cover with the mixture the tart pan, and poke the bottom with a fork.In a bowl, pour the condensed milk, the lemon juice, 1 egg and 5 egg yolks, stirring well until the mixture is smooth. Put it into the tart pan and take it to the oven for 30 minutes or until cooked and golden. Remove from the oven and let cool. Separately, beat the 5 egg whites with the remaining sugar and spread it over the cream  and take it  back to the oven to 200 º C till it has a  golden look on top. Remove from oven, let cool completely and reserve in refrigerator until serving time.



Quando o calor começa a apertar não há nada melhor para a sobremesa de final de tarde, quando uma fresca brisa se levanta,  do que uma (ou duas) bolas de gelado acompanhadas de uma fatia de tarte de crosta estaladiça, recheio saboroso e travo acentuadamente agridoce de limão, num merengue de textura suave, cremosa e irresistível - pelo menos para mim. É muito fácil, querem experimentar?



Ingredientes:
  • sumo de 2 limões
  • 1 lata de leite condensado
  • 1 pacote e meio de bolacha Maria
  • 3 colheres (sopa) de açúcar
  • 250 gr manteiga derretida
  • 6 ovos
  • raspa de limão


Forno pré aquecido a 180ºC.
Pica as bolachas, derrete a manteiga , amassa com as mãos,  forra com a mistura uma tarteira, e  pica o fundo com um garfo.
Numa tigela, deita o leite condensado, o sumo de limão, 1 ovo e 5 gemas, mexendo bem até obter um creme homogéneo. Deit o preparado na tarteira e leva ao forno durante 30 minutos ou até que fique cozida e dourada. Retira do forno e deixa arrefecer.
À parte, bate as 5 claras restantes com o açúcar, espalha por cima do creme e leva novamente ao forno, a 200º C  até ficar com aspeto dourado por cima.
Retira do forno, deixa arrefecer completamente e reserva no frigorífico até à hora de servir.














32 comments:

  1. It look so very good ! :o nhami nhami *.*

    xx, Cris
    slovelydreams.blogspot.com

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  2. Lemon meringue pie is one of my absolutely favorites!!! This looks mouth watering and delicious!
    x
    www.iloveublank.blogpsot.com

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  3. Oh my ... I say 'Yes Please' to this pie! It looks and sounds delicious. I'm bookmarking it.

    Loulou

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  4. Olá querida, que prazer conhecer seu blog, muito lindo!
    Beijo com carinho

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  5. This looks amaaaazing! Mmm, gimme some!! :)

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  6. Cá está um clássico da doçaria, esta tarte é muito boa e ficou-te bem!!

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  7. looks really delicious!
    xx Kate

    http://style-department.blogspot.com

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  8. This looks DELICIOUS! Great job!
    Great blog!
    http://starvogue84.blogspot.com

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  9. Que aspecto óptimo , sabes que sou uma gulosa por natureza , hahhah, tanto adoro comer como tb fazer , mas tenho que me controlar que isto depois dos 30 e já com duas filhas,não nos podemos desleixar, hahhaha.

    Bj!

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  10. It's delicious, a real temptation!
    Love and.. Good Day!

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  11. Thanks for that recipe! That cake looks so good, I'm definitely gonna try it out soon :)

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  12. Deve ser maravilhosa! Adorava provar mas a minha dieta não me permite! :) Beijinhos

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  13. Óptimo aspecto :)

    http://at-home-ideas.blogspot.pt/

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  14. litterally craving for it dear! looks so super good delicious!^^ A big hug and have a great day!:*

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  15. I love it, it's so delicious. It looks so yummy. Very nice photos as always.
    xx

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  16. Olá Aida. Sua torta ficou linda!!

    Um abraço, Fabiana.
    http://sabornoprato.blogspot.com

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  17. Olá Aida

    I think it was delicious.
    Na próxima 2º feira, voltarei a publicar os posts da viagem. Espero vc lá.

    BJ00000000000.................
    www.amigadamoda1.com

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  18. thanks sweety,i'm following you back :)


    www.viewrama.blogspot.de

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  19. Lemon Meringue was always my favorite growing up, but I find it so difficult to make! Your looks delicious :)

    www.stylingmylife.com

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  20. É DAS MINHAS TARTES PRFERIDASA, ESSA FICOU FANTÁSTICA.
    BJS

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  21. Yum! This looks so good! Following :)

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  22. Têm tão bom aspecto! :) Tens muito jeito para a doçaria!

    Já sigo o teu blog linda *.*
    http://purpurinsworld.blogspot.pt/

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  23. Wow that looks amazing and so yummy! I've never thought of using buscuits in it, we use pastry over here. Enjoy! XxxX http://thesecondhandrose.blogspot.co.uk

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  24. As tuas receitas deixam-se sempre com água na boca :)

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