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December 09, 2015

Crunchy Nuts Tart

The past weekends and yesterday's national holiday have been perfect for testing winner recipes that will abound at my Christmas table this year and this crunchy nuts tart [a variation of this] has proved to be no exception. The base is buttery, flaky and crumbly which makes for a great contrast with the crunchy nuts bits. Plus it's super easy and a sure success. So do yourself a favour. Mke this tart for your Christamas reception, okay? Your guests won't be able to resist a slice of this delicious treat!

Ingredients:
 
Dough

  • 150g flour 
  • 100g sugar 
  • 1 egg 
  • 1 teaspoon baking powder  
  • 100g unsalted butter
Filling 
  • 400gr nuts
  • 125gr unsalted butter 
  • 8tablespoons milk 
  • 100g sugar
Pre-heat the oven to 180 degrees. Start by making the dough, beating the sugar with a little melted butter. Add the egg, flour and baking powder and beat again. Line the bottom of a tart mold with this dough and bake for about 10 minutes. Meanwhile, prepare the filling - combine all the ingredients in a pan and let it boil until they are all well connected. After 10 minutes the dough is prepared in the oven put the stuffing on top and goes back in the oven until golden [about 7 minutes].

Ingredientes:

Massa
  • 150gr de farinha
  • 100gr de açúcar
  • 1 ovo
  • 1 colher de chá de fermento em pó
  • 100gr de manteiga sem sal

Recheio
  • 400gr de nozes
  • 125gr de manteiga sem sal
  • 6 colheres de sopa de leite
  • 100gr de açúcar
Pé-aqueça o forno a 180º. Comece por fazer a massa, batendo o açúcar com a manteiga ligeiramente derretida.  Acrescente o ovo, a farinha e o fermento e bata de novo. Forre o fundo de uma forma de tarte com essa massa e leve ao forno durante cerca de 10 minutos. Entretanto, prepare o recheio - junte todos os ingredientes num tacho e leve ao lume até ficarem todos bem ligados. Passados os 10 minutos da massa estar no forno coloque o preparado do recheio por cima e vai novamente ao forno até ficar dourada.

7 comments:

  1. ai jazuz que tem tão bom aspecto!!! esta é mm a minha cara, adoooooroooooo nozes!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. omg dear..this cake looks so delicious..thanks for sharing the recipe..I want to try to make it in christmas time
    kisses

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  3. Ai mas que tentação!
    Se tu soubesses o que eu adoro este tupo de tarte!!!

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  4. Tenho de fazer um prato para levar para a festa de natal dos miúdos. Acho que vou fazer essa tarte! Não tenho nozes, mas tenho amêndoas, é capaz de resultar igualmente bem! Beijinhos

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  5. Fiquei com água na boca só de ver, parece deliciosa...beijos

    http://fashionprincess23.blogspot.pt/

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  6. It looks so good. And the flowers are beautiful too.

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  7. I make these for Thanksgiving. Everybody's favorite.

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