If you're in a whirlwind of multitasking, getting everything ready for ´Xmas Eve and hardly find the time to get it all done on time this is a super delicious treat that will do the trick in a blink of an eye. It is a famous Portuguese conventual's confectionary that looks like a cream, with a very light texture, slightly resembling a mousse. The flavour is amazing specially when mixed with that of the roasted almonds, but it has to be served really cold so that it doesn't taste overly sweet. Another bonus is the preparation time [10 minutes tops]and the result which is absolute success. Wish you a sweet Christmas!
Ingredients:
- 1 can of cooked condensed milk
- 6 eggs
- chopped toasted almonds
Ingredientes:
- 1 lata de leite condensado cozido
- 6 ovos
- amêndoa torrada picada
Separe as gemas das claras. Bata bem as gemas e
adicione o doce de leite condensado cozido, envolvendo com uma colher até obter
um creme homogéneo. Bata as claras em castelo e envolva tudo delicadamente.
Passe a baba de camelo para taças individuais ou uma taça grande e guarde no frigorífico até servir. Polvilhe
a gosto com a amêndoa torrada.
Aos anos que não como baba de camelo!!! Nem fazia ideia que era doçaria conventual, vê lá!!
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Só não percebo o porquê de um nome desses para uma sobremesa tão jeitosinha! Desejo-te um Feliz Natal, cheio de paz e amor, junto daqueles que mais amas! Queria ter-te desejado as boas festas de uma forma mais particular mas não deu, perdoa-me! Boas Festas minha querida! Um grande beijinho
ReplyDeleteUma sobremesa mesmo muito gulosa, que maravilha!
ReplyDeleteMay you have all the joy of making your first Christmas memories in your new home. I love you forever!
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