Today is Thanksgiving day and , although it is not a tradition celebrated in Portugal , it is a beautiful day to be commended for its very special meaning - that of being grateful for the gifts granted in life.This is my suggestion for a meal taken within the family or friends , where everyone shares in the same way a piece of very tasty crusty bread, rich in flavor and with a distinctly homey aroma, an appetizer that will be the harbinger of a fellowship where happiness reigns and where true affections are evident ! Wish you all a very happy Thanksgiving day and I hope that all your graces are achieved !
Ingredients:
- 1 rye bread
- 3 different cheeses ( Emmental , Portuguese Queijo da Serra and mozzarella )
- garlic
- spicy chorizo
- extra virgin olive oil
- prosciutto
- coriander
Cut the bread in the a chess shape, but without reaching the bottom of the loaf . In a frying pan with extra virgin olive oil put the garlic to brown lightly, without letting it burn , and add the chorizo and prosciutto cut into small pieces . Sprinkle with cilantro and let simmer. Then pour this mixture into the bowl with the cheese and let them melt a little. With your hands , open the bread squares and fill them with this mixture . Wrap in foil and take it to a preheated oven at 180 ° for about 15 minutes. After this time, open the aluminum foil and leave the bread browning for another 15 minutes. Withdraw and serve immediately .
Hoje é dia de Ação de Graças e, embora não seja uma tradição celebrada em Portugal, é um dia muito bonito para ser enaltecido pois um significado muito especial - o de estarmos/ sermos gratos pelas dádivas concedidas na vida.esta é a minha sugestão para uma refeição tomada em família ou no seio de amigos, em que todos partilham da mesma forma um pedaço de pão estaladiço e muito saboroso, rico em sabores e com um aroma inconfundivelmente caseiro, uma entrada que será o prenúncio de um convívio onde reina a boa disposição e onde os verdadeiros afetos estão bem patentes! Desejo-vos a todos um dia de ação de graças muito feliz e faço votos para que todas as vossas graças sejam alcançadas!
Ingredientes:
- 1 pão de centeio
- 3 queijos diferentes (emmental, da serra e mozzarella)
- alho
- chouriço picante
- azeite virgem extra
- presunto
- coentros
Olá Aida
ReplyDeleteGostaria muito que tivéssemos esta comemoração aqui no Brasil.
Happy thanks given day!!!
Venha participar do SORTEIO TALENTO MODA PLUS SIZE.
Mesmo que seja magra, sempre temos a quem presentear, o Natal vem aí.
AMIGA DA MODA by Kinha
Qué pan tan maravilloso, lleno de sabor!! Besos
ReplyDeletetiene una pinta buenísima :) un beso
ReplyDeletehttp://lamodanopuedeconmigo.blogspot.com.es/
Há muito que ando com vontade de fazer.
ReplyDeleteEste ficou um pecado ,estou aqui a babar.
Meio já dava para o meu almoço...
bj
É um petisco mesmo vistoso e apetitoso!
ReplyDeleteThis look so yummmmmy!
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Cassandra | Backtofive
http://backtofive.blogspot.com
Dear Aida, this recipe is mouthwatering. It looks crispy, smooth and so tasty. Also perfect for today's celebration. Happy Thanksgiving my dear, grateful for having met you through the blogosphere. Hugs! xo
ReplyDelete♥♥♥
ReplyDeleteAi que tem tão bom aspecto, jazuz fiquei cheia de vontade de comer um pedaço eheheh!!! Eu costumo celebrar esta data, cá em casa, onde estou muito grata por tudo o que me rodeia: o amor dos meus dois amores ;)
ReplyDeletehttp://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com
Ficou com um aspecto maravilhoso, uma receita a experimentar sem dúvida! Desejo-te o mesmo, a dobrar :) beijinhos
ReplyDeleteHappy Thanksgiving my dear, and thanks for the very good crusty bread idea!
ReplyDeletehugs
woww thats lovely !! you made me drool reading your post.. :)
ReplyDeleteP.S. followed you on GFC. xoxo
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