Everyday life is the special occasion!

December 06, 2012

Petit Pains Au Chocolat Noir


This indulgence is perfect for cozy weekend breakfasts and  comes with an extra  - this recipe is quick enough to throw together while we clean the house and prepare movies marathons for the afternoon or can be cooked in advance and be put in the freezer until being avidly devoured - time-consuming stress free. One bite reveals an interior melting with dark bitter chocolate that is perfect for satisfying those afternoon cravings we all know so well! My batch for the weekend is ready, but I have the feeling that today is already feeling like Saturday...;)


Ingredients:
  • 2 packets of puff pastry
  • 1 dark chocolate 70% cacao
  • 1 egg
  • 1 soup spoon water
Unroll the puff pastry and cut it into uniform squares . Prepare 1 beaten egg dissolved with a tablespoon of water [eggwash] for brushing. Insert two chocolate squares in the previously puff pastry  square, roll it over and leave the end faced down; press the edges a bit. Brush with the egg, place the peiti pains on a tray lined with parchment paper. Remove from oven when lightly browned.


Esta guloseima é perfeita para pequenos-almoços aconchegantes de fim de semana e vem com um extra - esta receita é rápida o suficinete para juntarmos todos os ingredientes enquanto limpamos a casa e preparamos maratonas de filmes para a tarde ou pode ser cozinhada com antecedência e ser colocada no congelador até ser avidamente devorada sem qualquer tipo de stress. Uma dentada revela uma fusão interior com chocolate amargo escuro que é perfeito para satisfazer os desejos da tarde que todos nós conhecemos tão bem! O meu lote para o fim de semana está pronto, mas eu tenho a sensação de que hoje já me parece que é sábado ... ;)


Ingredientes:
  • 2 embalagens de massa folhada
  • 1 chocolate preto 70% cacau
  • 1 ovo
  • 1 colher se sopa de água
Desenrole a massa folhada e corte-a em quadradinhos uniformes. Prepare 1 ovo batido dissolvido com uma colher de sopa de água, para pincelar. Envolva dois cubos de chocolate na massa folhada, enrole e deixe a emenda para baixo; aperte um pouco as extremidades. Pincele com o ovo, coloque num tabuleiro forrado com folha de papel vegetal. Retire do forno quando levemente dourado.













28 comments:

  1. Just wish to say your article is as surprising.

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    My Lyfe ; My Story
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  4. So delicious. I want to try it one day. These photos are really nice too. For a cozy weekend breakfasts it's really great.
    xx

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  5. They look so delicious!
    I'm trying soon, they are so inviting!
    Nice day, my dear XXX

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  6. Oi Aida, que maravilha de receita !!
    Ficaram deliciosos e é super tranquilo de fazer !! Adorei!!

    Beijinhos
    Marisa

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  7. I love love these, my favourite. Just had some too :)) xx These look wonderful! x

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  8. mh, yummy, looks so delicious.
    wish you a wonderful day.
    maren anita

    FASHION-MEETS-ART by Maren Anita

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  9. Com a chuva e frio que hoje por aqui estão que bem sabia assim um folhado ainda morno e com chocolate a derreter!

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  10. E estupidamente é coisa de que não gosto... não sei explicar mas acho que é da conjugação da massa folhada com o chocolate. Ou então é por eu ser mais menina de salgadinhos do que de doces, eheheh. No entanto, lá que têm um aspecto magnifico, ah isso têm!!!!
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

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  11. Hi Aida! My eyes are rolling and the jaws dropped!!XD Congrats!! It looks too delicious and soooo good!! I'd love to taste it!! You definitealy must invite me for a cup of tea!!:PP Have a great day dear! Big kiss!!:*

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  12. Adorei!! Sou fã destes petit pains au chocolat :)

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  13. The food looks delicious!

    I am your newest follower.
    Follow me back? :D

    xoxo
    http://www.its-dash.blogspot.nl/

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  14. Aida, bom dia que delicia de receitinha e que lindo seu blog, já te sigo tambem por aqui.Abraço e muito obrigada pelo carinho
    Valeria

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  15. I saw a comment of yours on cupcakes and cashmere and hit your blog because of the name. Love it! Was so surprised when I jumped through, your blog is really lovely. Great style and wicked pictures. Keep up the good work.

    Laura x

    www.coffeetoastandlondon.com

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  16. Ó meu deus, eu não devia ter visto isto... Agora ficou a apetecer-me um desses pãezinhos quentinhos :(

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  17. Yo uso mucho la masa philo. Me encanto su receta de esos pastelitos con chocolate . Son típicamente francés. Mis niños los adoran
    Adore su blog tiene de todo
    Saludos

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  18. Hummm ... um pastelinho já ia. E têm tão bom aspecto !

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  19. Hummm, que delícia que devem ser, querida!!! Muito rápidos e fácies de fazer e super saborosos!!! Adorei as fotos, Aida! Ficaram maravilhosas!
    Beijinho grande e um excelente final de semana para ti, minha querida! ;)

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  20. Aida, adorei o post! :) Sou fã incondicional de chocolate amargo! Vou tentar fazer essa delícia aqui em casa! :)

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  21. Olá querida, obrigada pelas palavras, gostei do teu cantinho, senti-me á vontade, vou seguir *
    Beijinho

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