Ingredients:
- potatoes
- butter
- nutmeg
- salt
- milk
- tomato sauce
- 1 big onion
- 1 garlic clove
- 3 cans of tuna fish
- olive oil
- 1 egg
Boil the halved or chunked (but unpeeled) potatoes in a large pan
of lightly salted water. When they are soft enough to mash, drain them
thoroughl.With a magic wand mix in the warm milk and butter and
season with salt, pepper and some nutmeg, to taste.Reserve. In a pan sauté the onion and garlic in a bit of olive oil. Add in a bit of chili, the tomato sauce and the tuna fish completely drained and mix it all with a wooden spoon. In a bakking tray place a layer of mashed potatoes, alyer of the tuna fish mixture and end with a nother layer of mashed potatoes. Brush the top with an egg and take to the oven pre heated at 180º until golden brown.
Amanhã também tenho empadão de atum para publicar mas o meu é numa versão mais light pelos motivos que já sabes! Mas dantes fazia assim! Empadão de atum é o preferido cá de casa! Beijinhos
ReplyDeleteAdoro empadão e atum mas faço mais de carne pois é o preferido do meu filho.
ReplyDeleteEsse ficou uma delicia e eu já almoçava novamente.
Adoro empadão mas confesso que de atum ainda não comi, já ficou a ideia :)
ReplyDeleteBeijinhos ...
Guloso qb
Delicious food
ReplyDeletenice blossom!
http://beautyfollower.blogspot.gr/