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August 08, 2013

Vanilla Plum Tart


Contrarily to many people I know I love everything fruit-based - salads, drinks, cakes, desserts... That's why when I knew some unexpected friends that have the exact same sweet tooth as I do would come over for dinner tonight I decided to give this fresh, summer appropriate and delicious tart a try, that's perfect not only for a welcoming afternoon snack as well as for a nice surprise to your guests after dinner.  Just an advice, preferably serve it as cold as possible. This was not the case, there was a certain urgency!;)


Ingredients: 
  • 1.5 packages of tea biscuits
  • unsalted butter
  •  7 dl milk
  •  10 tablespoons cornflour
  •  1 teaspoon vanilla extract
  •  1 package vanilla sugar (7 g)
  •  3 tablespoons sugar
  •  4 egg yolks


Preheat the oven to 180 º C. Crush the biscuits, mash with melted butter and put it in a tart mould.
In a pan, mix the cornflour, the vanilla essence, the vanilla sugar and the egg yolks. Bring to boil and stir. Add the milk and let it thicken, never stopping stirring .Pour the previous mixture into the tart mould, garnish with plums pitted and cut into halves and bake for about 25 minutes.Take it from the oven, let cool and serve.




Ao contrário de muitas pessoas que eu conheço eu adoro tudo à base de frutas - saladas, bebidas, bolos, sobremesas ... É por isso que quando eu soube que alguns amigos inesperados que são gulosos tal como eu viriam para jantar hoje à noite decidi experimentar esta tarte fesca,  apropriada para o verão e deliciosa torta , que é perfeita não só para um lanche de boas-vindas, bem como para uma agradável surpresa para os seus convidados após o jantar. Apenas um conselho, sirva-a preferencialmente já bem gelada. Não foi o caso, havia uma certa urgência! ;)


Ingredientes
  • 1,5 pacotes de bolacha Maria
  • manteiga sem sal
  • 7 dl de leite
  • 10 colheres de sopa de amido de milho
  • 1 colher de chá de essência de baunilha
  • 1 pacote de açúcar baunilhado (7 g)
  • 3 colheres de sopa de açúcar
  • 4 gemas

Ligue o forno a 180ºC. Triture as bolachas, amasse com manteiga derretida e forre uma tarteira.
Num tacho, misture o amido de milho , a essência de baunilha, o açúcar baunilhado e as gemas. Leve ao lume e mexa. Junte o leite e deixe engrossar mexendo sempre.Verta o preparado anterior para dentro da tarteira, enfeite com as ameixas cortadas em metades e descaroçadas e leve ao forno aproximadamente 25 minutos.Retire do forno, deixe arrefecer e sirva.















11 comments:

  1. Looks really yummy!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

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  2. Your tart looks so delicious. Your are a great cook.
    Very nice photos too.
    Have a wonderful weekend.
    xx

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  3. Eu sou daquelas que gosta da fruta "disfarçada", em tudo quase menos ao natural...
    E adorei essas toalhas, são de onde?
    http://amarmitalisboeta.blogspot.pt

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  4. fiquei a babar..
    http://40andfashionista.blogspot.pt/

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  5. You and me, both fruit lovers! Chocolate I can take or leave, but cherries? Figs? Plums? Berries? Can't get enough. This looks SO yummy. And easy, too!

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  6. Essa tarte ficou linda,tem um recheio delicioso.
    bjs

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  7. Dear Aida, you know that I am already drooling over this cake! Love fruit and the recipes based with it. I bet it tastes heavenly!:) Kisses and hugs my dear, have a nice day! xo

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