Although I admit I have a huge sweet tooth, my "salty" tooth is even bigger! I love everything involving pastry, cheese and smoked ham - three deadly sins in what concerns cholesterol levels, I know, but then we combine some spicy greens like arucula, a glass of fresh passion fruit juice and we are before the perfect treat either for a more comforting snack or a light meal that proves to be exceedingly tasty and easy to prepare!
Ingredients:
- two sheets of shortcut pastry
- ham
- prosciutto
- goat cheese
- ground pepper
- eggwash
- arucula
- fresh passion fruit juice
Embora eu admita ser uma grande gulosa, a minha apetência por salgados é ainda maior! Eu adoro tudo que envolva massa quebrada, queijo, presunto - três pecados mortais no que concerne os níveis de colesterol, eu sei, mas depois combinamos com vegetais verdes picantes, tais como a rúcula, um copo de sumo de maracujá fresquinho e estamos perante a guloseima perfeita quer para um lanche mais reconfortante ou uma refeição leve, que se revela extremamente saboroso e de fácil preparo!
Ingredientes:
- duas folhas de massa quebrada
- fiambre
- presunto
- queijo de cabra
- pimenta
- ovo e água
- rúcula
- suco de frutas frescas paixão
Corte a massa quebrada em retângulos. Dentro da massa, pincele um pouco de ovo com água, coloque uma fatia de fiambre ou presunto e envolva-a em torno de uma grossa fatia de queijo de cabra, temperada com piri piri moído. Feche a massa num retângulo e embeleze-a como quiser. Pincele levemente com o ovo com água e leve ao forno pré-aquecido a 180 º cerca de 20 minutos, ou até ficarem ligeiramente dourados.
looks delicious!
ReplyDelete<3 Sharmaine Ruth
underpeachtrees.blogspot.com
Un capricho de estos de tanto en tanto, no hace daño a nadie >.< Te han quedado geniales y las fotos preciosas, Aida. Besos y feliz día.
ReplyDeleteTem um interior irresistivel.
ReplyDeleteDevem ser uma delicia.
Fiquei com vontade de levar uma...
bj
These looks delicious! Omg I want one now.
ReplyDeleteXox Soph.
This looks so yummy. I want to try it. You are a perfect cook. Nice photos too.
ReplyDeletexx
Adorei...
ReplyDeleteOMG! :)
ReplyDeleteDear Aida, I have a huge salty tooth too! Oh my, I just want to make a big noush-up in your company now!:P You are a gourmand as me!:) The salty pastries are heavenly, need to try too cause are easy and fast! Thanks for the recipe and congrats on it, I'm just craving for one of these now!:) Kisses and hugs!:*
ReplyDeleteYummy: Appetizing
ReplyDeleteThanks for this delicious recipe
xoxo
www.welovefur.com
Que bonitos te han quedado estos bollos!!! Me encantan!!
ReplyDeleteUn besito,
Sandra von Cake
That seem so yummy!!
ReplyDeleteNice post!
Really like your blog!Maybe we could follow each other! :)
Only a storm in a coffee cup
Tenho de experimentar, fiquei com água na boca :) beijinho
ReplyDelete