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January 10, 2013

Pavlova


Pavlova is a dessert which has a meringe base with a beautiful chewy, soft and light inside and a crisp crust of  Russian or New Zealander origins [both claims its creation] and that is served during holiday meals. It takes a long time to bake and I admit mine should have stayed in the oven for at least a quarter of an hour more, so that the crust would come out more perfect, but I really had no more time left and I cooked it on schedule! The acidulated mix of the red fruits with the sweetness of the meringe is just the perfect combination, but I promise to bake a more improved one with another combination later on. Give it a try, it is really worth the experience!

Ingredients:
  • 6 egg whites
  • 6 soup spoons of sugar
  • 1 tea spoon of white vinegar
  • 1 tea spoon of cornstarch
  • some drops of vanilla extract
  • red fruits [I used frozen]
Preparation:
 Separate the yolks from the whites very carefully so there is no trace of yolk in the whites. Whisk the egg whites and beat a bit between the adding of each spoonful of sugar one by one. Add a tablespoon of vinegar and beat. Add a tablespoon of cornstarch and beat. Add a tablespoon of vanilla extract and beat. With a round base draw around a circle on a sheet of parchment paper. Turn the sheet over and pour the dough  inside of the circle. Mix with a spatula and take it to a 130 º oven for about an hour and a half. Preferably, when you turn off the oven, leave the door ajar and leave the pavlova inside until the next day and remove it only after completely cooled.


A Pavlova é uma sobremesa que tem uma base de merengue com interior macio, leve e fácil de mastigar e uma crosta crocante, de origem russa ou nova zelandesa [ambos reivindicam sua criação] e que é servida durante as refeições natalícias. Leva um longo tempo para assar e eu admito que a minha deveria ter ficado no forno pelo menos um quarto de hora a mais, para que a crosta saísse mais perfeito, mas eu realmente não tinha mais tempo e cozinhei-a em cima da hora! A mistura acidulada dos frutos vermelhos com a doçura do merengue é a combinação perfeita, mas prometo voltar a cozinhar uma pavlova mais melhorada e com outra combinação daqui a uns tempos. Experimente e vai ver que a experiência vale realmente a pena!
 

Ingredientes:
  • 6 gemas de ovos 
  •  6 colheres de sopa de açúcar
  •  1 colher de chá de branco vineager
  •  1 colher de chá de amido de milho
  •  algumas gotas de essência de baunilha
  •  frutas vermelhas [eu usei congelados]
Preparação:
 Separar as gemas das claras com muito cuidado para não haver qualquer vestígio de gema nas claras. Bater as claras durante um pouco e adicionar cada colher de açúçar uma a uma, batendo  entre cada uma. Adicionar uma colher de vinagre e bater. Adicionar uma colher de amido de milho e bater. Adicionar uma colher de extrato de baunilha e bater. Com uma base redonda contornar um círculo numa folha de papel vegetal. Virar a folha ao contrário e dispor o preparado dentro do círculo. Homogeneizar com a espátula e levar a forno 130º cerca de hora e meia. De preferência, quando desligar o forno, deixar a porta entreaberta e  deixar ficar a pavlova lá dentro até ao dia seguinte e só retirar depois de completamente arrefecida.














24 comments:

  1. Olá Aida

    Sempre ouvi falar, mas para ser sincera, não imaginava como é Hunnnn, além de lindo parece delicioso.
    Uma ótima noite para vc...

    AMIGA da MODA by Kinha.

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  2. Oh wow, that looks amazingly good!!

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  3. I love Pavlova, your pictures are amazing and it looks so delicious :)

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  4. Only a word:
    Amazing!!!
    Nice day my friend!

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  5. Parece um molotov com fruta! Resumindo: TENHO de experimentaR!

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  6. This looks so pretty and of course so delicious. These photos are great too.
    xx

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  7. 'Tá tudo estragado. Pavlovas é que não, só a Anna e a Nadezhda. Merengue e suspiro são logo coisas que me poem os "teeth on edge" não consigo sequer trinca-los. Já a parte masculina cá da casa, gosta muito mas mesmo muito de coisas feitas com claras e açucar, sejam merengues, suspiros, molotoffs - arghhhh, tens aí uma receita boa para eu fazer ao homem??? - e afins. Comigo só farófias, mesmo.
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt

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  8. Ciao Aida! I just had my lunch and this could be perfect now! Looks so good and tasty! Love the meringue base:)) Kisses dear and have a nice day!:*♥

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  9. This look so delicious!!:) <3 Getting hungry right now!

    www.fussylife.com

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  10. Candy amiga mia yo he echo la pavlova y siempre he tenido problemas con la coccion ya que es muchoooo rato en el horno!! No sabia su origen !!
    cariños
    Angelica

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  11. Fiz apenas um vez mas abateu tanto que mais parecia uma bolacha e acabou no lixo.
    A tua ficou uma delicia e com esses frutos eu ia adorar.
    bjs

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  12. That looks really pretty! I hope it was tasty! I really like your blog! I'm glad that I found it! It would be nice if you could stop by my blog sometime too (I'm from England) as I post my outfits, personal style, likes and much more :) :)

    www.raindropsofsapphire.com

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  13. Tem um aspecto super delicioso!! ;)

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  14. This looks delicious! Thank you for leaving such a cute comment on my blog!

    xxx
    E from Helsinki
    http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

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  15. Thank you for your comment!! Your blog is amazing!! This cake looks delicious! I follow you :) .XoXo from
    http://a-little-look-to-my-looks.blogspot.com.es/

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  16. Oh, my, this sounds gorgeous! A lovely alternative to a pie, and the next time I'm home for 2 days in a row, I'm going to bake one!

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  17. I have never heard of it. Thanks for sharing! :)

    Kisses, Lucy!

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  18. Que aspecto absolutamente delicioso! Parabéns ;)

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  19. wow amazing, I think I am going to try this!

    xx

    Miss-Peacock

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  20. Lindíssimas fotos. Parece deliciosa, a Pavlova. Só uma observação: na receita, na parte de ingredientes não seria claras, em vez de gemas?
    Parabéns pelo blog!
    Flávia

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