A dear blogger named Luísa Alexandra who is an eximious cook launched a competition to celebrate the 5th anniversary of her blog and that was to reproduce one of her famed recipes. Initially I was insecure, not that I am a naturally shy person, "au contraire, por supuesto", but because I felt intimidated by the responsibility of putting my meager and recently acquired cooking skills at examine. But then, another dear friend and blogger, Sofia Vieira gave me the push that I needed, and so here is my reproduction / interpretation of our master Luísa's Oreos cheesecake , which will be on contest until Thursday, which was made yesterday to celebrate a special occasion and that was submitted at the end of the day, the last day considered for that purpose. Do you think it will deserve your "like"?!
Ingredients:
- 2 cans of condensed milk
- 2 packages of sour cream
- Gelatin sheets - 10
- 2 packages of cheese Philadelfia
- 2 1/2 packets of Oreos
- 1 box of Mini Oreos
- 100 gr unsalted butter
- 2 dark chocolates 70% cacao
Crush the biscuits and add the melted butter, mix well and place in the bottom of a tart mould. Refrigerate while preparing the custard. Soak the gelatine leaves in four tablespoons of water and drain well before melting them in 1 dl milk. Whip the cream with three tablespoons of sugar and set aside. Beat the cheese for a few seconds with the condensed milk and stir in the sour cream, add the melted gelatin and separate the dough into two separate bowls. In one of them add a dark chocolate melted in bain marie.Pour the chocolate dough over the Oreos cookies base and put in the fridge for about 10 minutes. Add the second white dough and take it to the fridge to solidify overnight. Remove and spread cooled mix of a dark chocolate with a can of condensed milk cooked in bain marie and garnish with some mini Oreos. Bring back to the fridge and serve it chilled.
Uma querida blogger chamada Luísa Alexandra que é uma cozinheira exímia lançou um concurso para celebrar o 5º aniversário do seu blog e que consistia em reproduzir uma das suas afamadas receitas. Ao princípio inibi-me, não que seja uma pessoa naturalmente tímida, "au contraire, por supuesto", porque me senti intimidada pela responsabilidade de pôr os meus parcos e recentes dotes culinários verdadeiramente à prova. mas depois, uma outra querida amiga e blogger, Sofia Vieira, deu-me o incentivo necessário e, então, aqui está, a minha reprodução/ interpretação do cheesecake de Oreos da nossa mestre Luísa, que está a concurso até quinta-feira, que foi feito ontem para celebrar uma ocasião especial e que foi submetido mesmo ao final do dia, no último dia previsto para o efeito. Será que merece o teu "gosto disto?!"
Ingredientes:
- 2 latas de leite condensado
- 2 pacotes de natas
- 10 folhas de gelatina
- 2 embalagens de queijo Philadelfia
- 2 1/2 pacotes de bolachas Oreos
- 1 caixa de Mini Oreos
- 100 grs de manteiga sem sal
- 2 chocolates negros 70% cacau
Triture as bolachas e junte a manteiga derretida, mexa bem e coloque no fundo de uma tarteira. Leve ao frigorífico enquanto prepara o creme. Demolhe as folhas de gelatina em quatro colheres de sopa de água e escorra bem, antes de derretê-las em 1 dl de leite. Bata as natas com três colheres de sopa de açúcar e reserve. Bata o queijo uns segundos com o leite condensado e junte as natas, adicione a gelatina derretida e separa o creme em duas taças. Numa delas adicione um chocolate negro derretido em banho maria e deite sobre a base de bolacha Oreos. Depois leve ao frigorífico 10 minutos e verta então o creme branco. Leve ao frigorifíco para solidificar de um dia para o outro. Retire e espalhe por cima a mistura já arrefecida de um chocolate negro derretido numa lata de leite condensado cozida em banho maria e decore com mini Oreos a gosto. Leve de novo ao frigorífico e sirva bem fresco.
mmmmmmmm se me ha hecho la boca agua de verdad
ReplyDeleteOMG!!! Well done!! Oreos are my fav biscuits in the world!! I would give a lot to try a piece of you cake :)) It looks amazing! xoxo
ReplyDeleteWow the cake dook so delicious!!
ReplyDeletexoxo
http://glam-mania.blogspot.com/
It looks so delicious. These photos makes me hungry. Lovely photos as always.
ReplyDeletexx
you speak spanish very well,,,, thanks to comment on my blog.....
ReplyDeletelove your cake again hehehe ;D
this looks more than delicious, wow:)
ReplyDeletexx Kate
The Style Department
wonderful!
ReplyDeleteBlog about life and travelling
Blog about cooking
Looks so yummy!
ReplyDeleteBRAVO, BRAVO, BRAAAAVOOOO.... !
ReplyDeleteIt looks so inviting, a real temptation.
Nice day and many wishes for the competition, you stand any comparison with anyone!
So hungry now!
ReplyDeleteGosh, it looks really yummy!
ReplyDeleteI want it so badly! :) And I'm really glad I gave you that push! Kisses darling
ReplyDeleteHi Aida! Oh my! After it, I'm seriously begging an invite from you!!:P I wish I was there to enjoy this fantastic treasure! Congrats for: making it, explaining the steps, the beautiful presentation and for the photos! You should join "foodgawker" dear, a site where you share your food photos, you are so good on it! Have a great day my friend, big hug and love!:*
ReplyDeleteOh Aida onde é que eu ponho o meu gosto disto? Não gosto de Oreos, mas gosto de cheesecake e acima de tudo, gosto de ti ;)
ReplyDeletehttp://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt
Woooow tem optimo aspecto este cheesecake!!!
ReplyDeletexoxo
http://bluepearl22cr.blogspot.pt/
2 favorites in 1 cake! definitely going to give this a try
ReplyDeletex Cammie
Wow .. i love this .. oreo are spectacular ..
ReplyDeleteOlá linda...
ReplyDeleteObrigada pela tua visitinha e pelo comentário...
Vim conhecer o teu cantinho e já sou também tua seguidora! Queres ser minha também?
Beijinhos e td de bom...
Yes yes yes...looks so yummy :) x
ReplyDeleteOMG I must eat it!!!
ReplyDeletehttp://itsnotjustanotherfashionblog.blogspot.it/
Agradeço, uma vez mais, a gentileza da tua participação! Um grande beijo e boa sorte :)
ReplyDeleteTambém votei por essa delícia, querida! :) O seu cheesecake ficou irresistível, simplesmente perfeito! Adorei essas camadas e a cobertura brilhante...Hmmm, delícia!!!! Uma autêntica tentação à visão e ao paladar!
ReplyDeleteMil beijos para ti, querida! * E boa sorte!!! =)
hi Aida!
ReplyDeletethanks so much for inviting me here! I had fun reading your blog!
and this one I must say is very tempting! I hope you don't mind if I try making this one, using your recipe of course.. ^__^
tersslove of
www.ilurves.blogspot.com