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September 06, 2012

Ameijoas à Bulhão Pato


Summer meals shared with those who are dear to us require simplicity, refined flavor, natural ingredients and it is imperative that they are well watered, especially with a white wine from the Douro region, it has some of  the best Portuguese wines! This is my suggestion -  easy, practical and economical -  for the weekend ahead and that invites a good feast with family or in very good company!

Ingredients:

  • 1 kg clams  
  •  olive oil
  •  3 garlic cloves
  • 1/2 onion
  •  parsley and coriander
  •  white wine
  •  salt
  •  Chilli
  •  1 lemon + 1 lime

Preparation:

   Wash the clams very well. Take  the olive oil to heat and fry the garlic cloves in it and chop the onion into small pieces. Next, add the chopped coriander, parsley and clams and season with salt and peppers according to your own taste. Join in the lemon and lime cut into pieces. Stir it with a wooden spoon until all the clams are open and slowly add the white wine [a more affordable one]. Let the sauce evaporate a bit and serve while hot and join rustic bread - divine!




As refeições de verão partilhadas com aqueles que nos são caros requerem simplicidade, sabor apurado, ingredientes naturais e é impreterível que sejam bem regadas, em especial com um vinho branco da região do Douro, que tem dos melhores vinhos portugueses! Esta é a minha sugestão fácil, prática e económica para o fim de semana que se avizinha e que convida a uma boa jantarada em família ou em muito boa companhia!

Ingredientes:
  • 1 kg ameijoa
  •  azeite
  •  3 dentes alho
  • 1/2 cebola
  •  salsa e coentros
  • vinho branco
  •  sal
  • Piri-piri
  • 1 limão + 1 lima


Preparação:

  Lava muito bem as ameijoas. Leva ao lume o azeite e frita nele os dentes de alho e a cebola cortados em pedacinhos. Seguidamente, adiciona a salsa e os coentros picados e as ameijoas e tempera com sal e malaguetas a gosto. Junta-se o limão e a lima cortados em pedaços. Vai-se mexendo com uma colher de pau  até que as amêijoas estejam todas abertas e regando-se com o vinho branco [mas um mais acessível]. Deixa evaporar um pouco o molho e serve ainda quente, juntando pão rústico - divinal!.

















16 comments:

  1. Oh my gosh! This looks so good! I could imagine the clams would taste so good with pasta!

    xo,
    janmloves.blogspot.com
    I'm having a giveaway on my blog if you're interested :)

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  2. tããããããããããão BOM! :D

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  3. Um petisco que eu adoro !!!
    As fotos estão lindas !
    Um beijinho.

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  4. Looks so delicious..thanx for sharing the recipe.....

    Btw do check out my new post
    Stay I touch
    Xoxo

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  5. Looks so yummy! Delicious and so pretty. These photos makes me hungry.
    Have a lovely day.
    xx

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  6. YUMMY!!! Este é dos meus petiscos preferidos, e só por acaso até tenho ali umas ameijoas na arca... cheira-me que vai servir de entrada para o meu jantar de aniversário de casamento este DOmingo, uiui!!!
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

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  7. it looks heavenly Aida! congrats dear, love your recipes always! kisses and have a good day!:*

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  8. .



    Eu só vim te dizer alô,
    deixar um abraço e se-
    guir teu blog.

    Palhaço Poeta





    .

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  9. Oh I love seafood, especially clams and mussels :) And white wine is the best addition.

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  10. Aí está um prato que ando a pedir à minha mãe para fazer há muito tempo!!

    http://fashionandcoblog.blogspot.pt/

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  11. This post made my mouth water! I love clams! This looks absolutely delicious!! Thanks for the great recipe. :)

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  12. This post made my mouth water! I love clams! This looks absolutely delicious! Thanks for the great recipe. :)

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