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July 12, 2012

Meat Puff Pastry Ball



 Although over the years I have gone from not having appetite to becoming a glutton for my sins, the truth is that it is much easier to let myself be completely seduced by puff pastry and sausages than with candy [well ice cream is another story!]. Now my husband who is a great cook couldn't have remembered anything else then to have invented this great delicacy , which I reproduce here, as being totally and completely my own creation, because instead of white wine, I've added beer. This should be enough to take all the credits don´t you think? ;)

Ingredients:
  • Mirandela sausage
  • smoked ham
  • Emmental cheese
  • ham
  • peeled shrimp
  • a beer
  • puff pastry
  • 1 egg
  • onion, garlic, olive oil, chili, black and pink pepper 
 Put the oil in a frying pan and add onion, garlic and chilli until golden. Mix all the meat ingredients and add the pepper and beer. Let simmer for about 15 m. Place all the ingredients in the puff pastry, sprinkle with Emmental cheese and scatter the yolk of an egg. Place it in the pre-heated oven [180º] for about 15 m.Goes well with a fresh lettuce salad.

Embora com o passar dos anos tenha passado de enjoada a glutona, para mal dos meus pecados, a verdade é que muito mais facilmente me deixo seduzir completamente por massa folhada e enchidos do que por doces [bem gelado é outra história!]. Ora o meu marido que é um ótimo cozinheiro não havia de se ter lembrado de mais nada do que aqui há uns tempo  ter inventado esta delícia de comer e chorar por mais, que eu  aqui reproduzo, como sendo total e absolutamente da minha autoria, pois em vez de vinho branco, acrescentei-lhe cerveja. Isto deve ser suficiente para arrecadar os créditos não acham? ;)

 Ingredientes:
  • alheira de Mirandela
  • presunto
  • paio York
  • queijo Emmental
  • fiambre
  • miolo de camarão
  • 1 cerveja
  • massa folhada
  • 1 ovo

Coloca o azeite numa frigideira e junta a cebola, o alho e o piripiri até alourar. Misture todos os ingredientes de carne e acrescente a pimenta e a cerveja. Deixa refogar cerca de 15 m. Coloca todos os ingredientes na massa folhada, polvilha com queijo Emmental e rega-a com a gema de um ovo. Vai ao forno pré-aquecido [180º]cerca de 15m. Acompanha bem com salada fresca de alface.












18 comments:

  1. Elahh temos artista!! Confesso que amei as coroas de rei ;) Que aspecto delicioso! Beijinhos e vai mostrando estas tuas obras!

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  2. look so yummy dear:) thanks for sharing
    btw maybe we can fllw each other?
    jessillesilv.blogspot.com

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  3. Looks so delicious!

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  4. Mmm delicious food <3

    Hope you'll visit me :)
    Kisses, Elena

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  5. I prefer the vegetarian version ;)

    www.lostinunderwear.blogspot.com

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  6. ...temptations to follow :)
    All very appetizing!!!!
    XXXX

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  7. Looks so delicious. I'm so hungry. I want to try it!
    xx

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  8. Uma sugestão bem interessante e tão apetitosa!

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  9. Looks yummy I will try to do it and key you know, if you want to check I did a cookies decoration course and you may like the post.
    Xo Laos
    City-aholic.blogspot.com.es

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  10. oh god I am so hungry now, i'd desperately need this! great recipe!
    http://mychoicesaremystyle.blogspot.gr/

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  11. Humm parece tao bom!! Tenho de experimentar!


    http://placequotehere.blogspot.com

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  12. Já estou doente de desejos e a babar só de olhar... yummy!
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

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  13. Tem um óptimo aspecto :)

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  14. omg yummie i want some for me now, i´m hungry!

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  15. Deve ser tão bom, que até me deixou com água na boca! *

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