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July 04, 2013

Beach Sand Pudding


Today the city of Coimbra is enjoying its municipal holiday and nothing better than enjoying the day celebrating it with a  very appetizing and fresh summer dessert that recalls the beach. I'm not sure that its name is even "beach sand pudding", but I learned it that way, from my sister-in-law, and I think it is entirely consistent. The measures that I present are conveyed to a large bowl, and can be  perfectly adapted, but it might not be a bad idea to hold on to these, because I guarantee you will see the bottom of the bowl in a blink of an eye! Enjoy yourselves!
 

Ingredients:
  • 2 or 3 packets of tea biscuits
  • 9 eggs
  • 2 cans of condensed milk
  • 1 package of cooking cream
  • 2 cans of semi-skimmed milk (the same of the condensed milk)

Pour the egg yolks into a pan, add a can of condensed milk and the same one of semi-skimmed milk and bring to boil, stirring constantly until boiling. Remove from heat. Beat the egg whites with a little sugar until firm (you have to turn the bowl upside down and they must not fall). Beat the cooking cream into whipped cream, add the egg whites and mix gently. Afterwards put it in layers in the following order condensed milk pudding, smashed cookies, whipped cream - repeat and end on the smashed cookies.




Hoje é feriado municipal em Coimbra e nada melhor do que aproveitar o dia celebrando-o com uma sobremesa de verão, muito apetitosa, fresquinha e a lembrar a praia. Não tenho a certeza que o seu nome seja mesmo "areias da praia", mas aprendi-a assim, com a minha cunhada, e acho que se coaduna perfeitamente. As medidas que vos apresento são para uma taça grande, e podem perfeitamente ser adaptadas, mas talvez não seja má ideia ficarem-se por estas, pois garanto que num ápice vão ver o fundo à taça! Deliciem-se!

Ingredientes:
  • 2 ou 3 pacotes de bolacha Maria 
  • 9 ovos
  • 2 latas de leite condensado
  • 1 pacote de natas
  • 2 latas de leite meio gordo(as mesmas do leite condensado)
Deite as gemas para um tacho, junte uma lata de leite condensado e outra igual de leite meio gordo e leve ao lume, mexendo sempre até ferver. Retire do lume. Bata as claras em castelo com um pouco de açúcar até ficarem bem firmes ( tem de virar a taça de pernas para o ar e não podem cair). Bata as nats em chantilly, junte às claras em castelo e misture suavemente. Agora, disponha em camadas pela seguinte ordem : creme de leite, bolachas, chantilly - repetir e acabar na bolacha.













13 comments:

  1. Hola Aída yo hago un budín muy parecido con leche condensada y galletas , se ve delicioso

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  2. Se ve muy jugosa, Aida!!! Que gran idea es como una tarta de crema hecha del revés. Seguro que no es pecado, pues se ve de vicio... Besos y feliz día.

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  3. You are a perfect cook! This loks absolutely delicious. Love these photos too. I'm so hungry now.
    xx

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  4. Very useful recipe! thanks
    xx

    http://21zclothing.blogspot.com

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  5. Uma sobremesa mesmo fácil de preparar e tão apetitosa!

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  6. Hhmmm... Que bom aspecto!
    Então bom feriado!

    Beijos

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  7. Para mim isso é pudim de serradura. E ADOROOOOO já estou aqui a babar!
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt

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  8. Morning my dear Aida! Yum, it looks so yummy, you just know how much would love to give it a bite!:P Enjoy the municipal holiday of your city! Baci cara!:*

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  9. UUUUUMM! ¡Que delicioso se ve!
    Besos

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