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October 02, 2013

Ricotta, Raspberry and Lemon Scones


Now that autumn seems to have settled with all its forces, nothing better than celebrating its arrival with a good film accompanied by a batch of delicious freshly baked homemade scones that will certainly be delight of a  cold and rainy afternoon.


Ingredients:
  • 3 cups flour
  • 1/2 cup milk
  • 1/2 ricotta
  • 1/2 cup lemon juice
  • zest of 1 lemon
  • 2 tea spoons baking powder
  • 3 tea spoons sugar
  • 1 egg
  • 120gr unsalted butter
  • 120gr raspberries

 Preheat oven to 200°C,  grease a square cake tin for scones. Put flour, baking powder and sugar together in a large mixing bowl and make a well in the centre. Pour the lemon juice, the lemon zest into the well, the milk and then add half of the ricotta and the cold butter chopped into little pieces until there is enough to form a soft dough. Working quickly and gently, gather dough together on a floured chopping board. Try to handle the dough as little as possible, using lightly floured hands to stop dough sticking to you. Gently add the raspberries into the dough. Form small or medium balls  and place next to each other in your prepared tin. Bake for about 20 minutes, until scones are cooked through and tops are lightly golden. Pour lemon galze over them while they are still hot. Serve immediately .

Agora que o outono parece ter-se instalado com todas as suas forças, nada melhor do que celebrar a sua chegada com bom filme acompanhado de uma fornada de deliciosos scones caseiros acabadinhos de fazer que vão certamente fazer as delícias de uma tarde fria e chuvosa.

Ingredientes:
  • 3 chávenas de farinha
  • 1/2 chávena de leite
  • 1/2 requeijão
  • 1/2 chávena de sumo de limão
  • 1  raspa de 1 limão
  • 2 colheres de chá de fermento
  • 3 colheres de sopa de açúcar
  • 1 ovo
  • 120gr de manteiga sem sal
  • 120gr de framboesa
Pré-aqueça o forno a 200 ° C, unte um tabuleiro para assados quadrado. Coloque a farinha, o fermento e o açúcar numa tigela grande e faça um buraco no centro. Despeje o sumo de limão, as raspas de limão e o leite para dentro do "poço" e ,de seguida, adicione metade do requeijão e a manteiga gelada cortada em pedacinhos até seja suficiente para formar uma massa macia. Trabalhe de forma rápida e suavemente, reúna a massa em cima tábua de cortar enfarinhada. Tente mexer na massa o mínimo possível, usando as mãos levemente enfarinhadas para evitar que a massa se cole aos dedos. Adicione cuidadosamente as framboesas na massa. Forme bolas pequenas ou médias e coloque-as ao lado umas das outras na sua forma preparada. Leve ao forno cerca de 20 minutos, até que os scones estejam cozidos e topos  levemente dourados. Despeje glacé de limão sobre eles enquanto  ainda estão quentes. Sirva imediatamente.
















10 comments:

  1. Que galletitas más ricas Aida!!Besos

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  2. Adoro e esses ficaram tão lindos.
    Perfeitos para acompanhar um café
    bjs

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  3. Jazuz Aida, isto é tortura, acabei de comer e já me apetecia enfardar scones até rebentar!!!!
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt/

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  4. Hi Aida! When I saw the first photo I seriously thought Oh My! Yum, I have a crush on ricotta and everything is prepared with it! The taste of raspberry is perfect with it and just know how much delicious and appetizing the scones are, the perfect sweets for these fall days! Have a lovely day my dear, big hugs! xo

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  5. This is all my favorite flavors in one dish. Wow!

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  6. Mas que apetitosos, devem ser tão bons!

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  7. Que delicia de scones!! No tendrás un par de ellos para mi, no??

    Un besito,
    Sandra von Cake

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  8. Hola amiga yo tengo el cumpleaños de mi hija , y pensaba hacerle un quchen con ricotta ,, me leíste el pensamiento con esa receta
    Besos

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