Everyday life is the special occasion!

December 17, 2013

Vanilla Flavoured Nuts Scones


Cold, extremaly cold and the wind howling outside at dusk . Indoors  it is fine, very fine indeed. The kettle already steams to announce a  hot tea to warm  body and soul . On the table  some very appetizing scones are lined up, vanilla scented , freshly baked . The tray is ready , the film is almost spinning and the warm mohair blankets await us on the couch . Have a great winter afternoon , you too!

Ingredients:

  •  350g flour
  •  80g sugar
  •  150g unsalted butter
  •  1 teaspoon baking soda
  •  1 pinch of fine salt
  •  2 teaspoons of baking powder
  •  few drops of vanilla extract
  •  1 egg
  •  1 package of cream
  •  nuts
  •   honey

In a large bowl place flour , baking powder , baking soda , involving well . Add one egg , a few drops of vanilla extract and cold butter , cut into pieces . Join also a package of cream and stir everything with a fork. Afterwards , knead everything with your hands, pour the batter into a lightly floured surface and knead until the dough unites . Place the scones on a baking tray , place the halves of the walnuts on top and bake in preheated oven at 180 º until slighlty brown. Drizzle with honey to taste while still warm .



Frio, muito fio e o vento a uivar lá fora ao entardecer. Dentro de casa está-se bem, muito bem mesmo. A chaleira já fumega a anunciar um chá quentinho para aquecer o corpo e a alma. Em cima da mesa estão alinhados uns scones muito apetitosos, de aroma baunilhado, acabadinhos de cozer. O tabuleiro está pronto, o filme quase a rodar e as mantas de mohair aguardam-nos no sofá. Tenham uma ótima tarde de inverno, vocês também!

Ingredientes:
  • 350g farinha
  • 80gr açúcar
  • 150gr manteiga sem sal
  • 1 colher de chá bicarbonato de sódio
  • 1 pitada de sal fino
  • 2 colheres de chá de fermento
  • algumas gotas de extrato de baunilha
  • 1 ovo
  • 1 pacote de natas
  • nozes
  • mel  
Numa taça grande coloque farinha, fermento, bicarbonato de sódio, envolvendo bem. Adicione um ovo, umas gotas de extrato de baunilha e a manteiga fria, cortada em pedaços. Junte, ainda, um pacote de natas e mexa tudo com um garfo.Depois, amasse tudo com as mãos, deite a massa numa superfície polvilhada com farinha e amasse até ligar a massa. Coloque os scones num tabuleiro, coloque as metades das nozes por cima e leve ao forno pré aquecido a 180º até dourarem.Ainda quentes regue com mel a gosto.
















6 comments:

  1. Yummy :)

    New Post Up: http://beauty-fulll.blogspot.com/2013/12/sheinside-must-haves.html

    ReplyDelete
  2. If it is so, it could be only a lovely and sweet afternoon. Yum Aida, you have no idea, looking at the photos I'm so longing for a bite!:) The scones look very yummy, I would add honey too on the top, love it!:) Have a nice day and stay warm, kisses! xo

    ReplyDelete
  3. Adorei o toque das nozes, maravilha!

    ReplyDelete
  4. Looks very yummy.:)
    http://seraphinalikesbeauty.blogspot.de

    ReplyDelete
  5. UI já se comiam, esses scnoes, adooooroooo nozes!!!
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Muhhh que ricos esos scones de vainilla y nuez ,,

    ReplyDelete