Everyday life is the special occasion!

December 10, 2013

Peach Tartelettes


Peach tartelettes, besides being  very easy to make, relatively economical, extremely delicious and tasty also have a great look and make a compelling presentation. They are great to be enjoyed either at a substantial breakfast or as a broaden tea time snack spent  in good company. Let's bake them this week?

Ingredients:

  • a sheet of puff pastry [I used Lidl's one]
  • sweet peach with bits [I used Lidl's one]
  • natural or canned peaches
  • juice of one lemon
  • a pinch of cinnamon
  • sugar
  • egg and milk for brushing


Cut the sheet of puff pastry into six equal parts, with a rectangular shape. Fold all edges inward and model with a fork. Poke the bottom of each rectangle with a fork and spread the peach jam. Cut the peaches into thin strips, leaving them in a plate with lemon juice, cinnamon and sugar , for about 15 minutes. Then arrange them evenly over the puff pastry  and take them to a pre-heated oven at 180 º until golden brown.


As tarteletes de pêssego, para além de muito fáceis de fazer, relativamente económicas, extremamente deliciosas e saborosas têm um ótimo aspeto e fazem uma apresentação irresistível. São ótimas para degustar quer a um pequeno almoço reforçado, quer a um lanche mais alargado e em boa companhia. Vamos fazê-las esta semana?

Ingredientes:

  • uma folha de massa folhada [uso do Lidl]
  • doce de pêssego com pedaços [uso do Lidl]
  • pêssegos naturais ou enlatados
  • sumo de um limão
  • uma pitada de canela
  • açúcar 
  • ovo e leite para pincelar

Corte a folha de massa folhada em seis partes iguais, com forma retangular. Dobre todas as bordas para dentro e modele com um garfo. Pique o fundo de cada retângulo com um garfo e espalhe o doce. Corte os pêssegos em tiras fininhas, deixando-os num preparado de sumo de limão, canela e açúcar, cerca de 15 minutos. Depois, disponha-os uniformemente por cima da massa folhada e leve a forno pré aquecido a 180º até dourar.























7 comments:

  1. Adoro tarteletes e essa ficaram supere deliciosas,
    Eu já comia uma....ou talvez duas
    Boa semana
    bj

    ReplyDelete
  2. Hola mi querida amiga Aída ,, me gusta la idea de tarta,estas individuales,, es más efectivo

    ReplyDelete
  3. epá, oh Aida, e eu cheia de fome, isto não se faz!!!! Que bom aspectooooooo.
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Lets come from you and have them instead!:P Yum, those tarts look so tasty and delicious Aida, I see them good for the afternoon tea during the cold winter days. Plus, love peaches. Kisses my dear, have a good day! xo

    ReplyDelete
  5. Olá Aida

    Amanhã seu sonho poderá se transformar em realidade. Haverá uma grande surpresa no blog e você não pode perder.

    AMIGA DA MODA by Kinha

    ReplyDelete
  6. Ficaram mesmo bonitos, e são tão fáceis de fazer!
    Uma deliciosa sugestão natalícia :)

    ReplyDelete